Ekonomi Güncelleme Tarihi: 22 Ağu 2016 11:54

Fi Yapı'nın sahibi firari işadamı Fikret İnan teslim oldu

FETÖ soruşturmasında adliyeden firar ettiği ileri sürülen Fİ Yapı'nın sahibi Fikret İnan, Anadolu Adliyesi'ne gelerek polise teslim oldu.

Fi Yapı'nın sahibi firari işadamı Fikret İnan teslim oldu
FETÖ soruşturması kapsamında adliyeden firar ettiği iddia edilen Fİ YAPI'nın sahibi ünlü işadamı Fikret İnan, az önce avukatı Halil Canpolat ile birlikte Anadolu Adliyesi polis noktasına giderek teslim oldu.

"KAÇAK OLDUĞUM HABERİNİ GÖRÜNCE TESLİM OLDUM"

İnan, teslim tutanağına "Basından kaçak olduğum haberlerini görünce gelip teslim oldum" dedi.

AVUKATI KONUŞTU: ARANMIYORDU KAÇMADI

Ünlü iş adamı Fikret İnan'ın avukatı Halil Canbolat adliyede olduklarını doğruladı. Milliyet'e konuşan Canbolat, Fikret İnan'ın kaçmadığını söyleyerek şunları anlattı:

"Fikret İnan'ın aranması yoktu. İş yaptığı şirketlerin sahipleri soruşturma kapsamında gözaltına alınınca savcılık bilgi amaçlı kendisini şifai davet etti. Kendisi şehir dışında olduğu için, biz avukatı olarak savcılığa gittik geçen çarşama günü ve pazartesi geleceğini söyledik. Bu sabah da savcıya ifade vermek için adliyeye geldik. Polis noktasında araması olmadığı ortaya çıktı. Savcı bey bir süre sonra ifadesini alacak."

KAÇTIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Basında yer alan haberlerde, hakkında gözaltı kararı bulunduğunu öğrenen Fi-Yapı'nın sahibi Fikret İnan'ın, teslim olmak için avukatı ile birlikte Anadolu Adalet Sarayı'na geldikten sonra Avukatı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'na giderken, teslim olmayarak kaçtığı iddia edildi.

ŞİRKETİ İFLAS ERTELEME ALDI

Öte yandan, teslim etmesi gereken binlerce dairesi bulunan Fi Yapı, iflas erteleme başvurusu yapmıştı. Şirkete yönelik verilen erteleme kararı sürüyor. İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davanın bir sonraki duruşması önümüzdeki 7 Eylül'de yapılacak.

Ekleme Tarihi: 22 Ağu 2016 11:54