Spor Güncelleme Tarihi: 23 Mar 2024 14:00

Futbolda Devrim Gibi Yeni Ofsayt Kuralı Geliyor!

FIFA Futbol Gelişim Sorumlusu Arsene Wenger, ofsayt kuralında devrim niteliğinde bir değişiklik önerdi.

ofsayt

Futbolda Devrim Gibi Yeni Ofsayt Kuralı Geliyor!

Futbolda ofsayt kuralı, uzun yıllardır tartışılan bir konu olmuştur. Özellikle yarı otomatik ofsayt sisteminin kullanımıyla birlikte milimetrik ofsaytlar gündeme gelmeye başladı. Bu durum, futbolun ruhuna aykırı olduğu gerekçesiyle birçok kişi tarafından eleştirildi.

Yeni Ofsayt Kuralı:

FIFA Futbol Gelişim Sorumlusu Arsene Wenger, ofsayt kuralında devrim niteliğinde bir değişiklik önerdi. Yeni kurala göre, hücum oyuncusunun ofsayt sayılması için sadece tüm vücuduyla rakibinin önünde olması yeterli olacak. Yani, kol, bacak, kafa veya omuz gibi vücudun diğer uzuvları ofsayt kararını etkilemeyecek.

ofsayt2

Yeni Kuralın Avantajları:

  • Ofsayt kararlarının daha net ve objektif olması
  • Tartışmalı ofsayt kararlarının azalması
  • Futbolda gol sayılarının artması
  • Oyunun daha akıcı hale gelmesi

Yeni Kuralın Denenmesi:

Yeni ofsayt kuralı, İtalya'daki U18 maçlarında denendi ve olumlu sonuçlar elde edildi. IFAB (Uluslararası Futbol Birliği Kurulu), uygulamanın daha detaylı araştırılması için yeni bir aşamaya geçilmesi kararı aldı.

Gelecek Sezon Uygulanabilir:

Yapılan araştırmalara göre, yeni kuralın mevcut ofsayt kararlarının sayısını yarı yarıya azaltabileceği ortaya çıktı. Bu gelişme, yeni kuralın gelecek sezon kural kitapçığına dahil edilmesi beklentisini yarattı. ofsayt3

Yeni ofsayt kuralı, futbolda önemli bir değişim yaratabilir. Ofsayt kararlarının daha net ve objektif olması, futbolda daha keyifli ve adil bir oyun ortamı sağlayabilir.

Ekleme Tarihi: 23 Mar 2024 14:00