Spor Güncelleme Tarihi: 9 Şub 2024 20:00

Galatasaray 201. yabancı oyuncusunu transfer etti

Galatasaray, transfer dönemi kapsamında Alman sol bek Derrick Köhn'ü kadrosuna katarak tarihindeki 201. yabancı oyuncusunu transfer etmiş oldu.

Derrick Köhn

Galatasaray, 201. Yabancı Oyuncusunu Transfer Etti: Derrick Köhn

Galatasaray, transfer dönemi kapsamında Alman sol bek Derrick Köhn'ü kadrosuna katarak tarihindeki 201. yabancı oyuncusunu transfer etmiş oldu. Sarı-kırmızılılar, Türkiye 1. Futbol Ligi'nin başladığı 1959 sezonundan bu yana 6 kıta ve 52 ülkeden toplamda 201 yabancı futbolcuyu bünyesine dahil etti.

Ara transfer döneminde Brezilyalı Carlos Vinicius ve Fildişi Sahilli Serge Aurier'in transferleriyle yabancı oyuncu sayısını 200'e çıkaran Galatasaray, son olarak Almanya'nın Hannover 96 takımından sol bek Derrick Köhn'ü kadrosuna kattı ve yabancı futbolcu sayısını 201'e çıkardı.

Galatasaray'ın transfer politikasında Brezilyalı futbolcular ön planda bulunuyor. Kulüp, 1959'dan bu yana en fazla transfer yaptığı ülke olarak Brezilya'yı tercih etti. Sarı-kırmızılı ekip, bu süreçte 24 Brezilyalı futbolcuyu kadrosuna kattı. Yugoslavya ve Romanya da sırasıyla 16 ve 15 futbolcu ile en çok transfer yapılan ülkeler arasında yer aldı.

Derrick Köhn, Galatasaray formasını giyen 9. Alman futbolcu olacak. Daha önce Rüdiger Abramczik, Reinhard Stumpf, Falko Götz, Torsten Gütschow, Pierre Esser, Kevin Grosskreutz, Lukas Podolski ve Kerem Demirbay, sarı-kırmızılı renklere hizmet etmiş Alman futbolcular olarak öne çıkıyor.

Ayrıca, Galatasaray'da Türk asıllı başka ülkelerin vatandaşı olan 7 futbolcu da forma giydi. Bu oyuncular arasında İsviçreli Kubilay Türkyılmaz ve Hakan Yakın, Almanya'dan Pierre Esser ve Kerem Demirbay, İsveç Milli Takımı'nda yer alan Jimmy Durmaz ile Avusturya pasaportuna sahip Yusuf Demir bulunuyor.

Ekleme Tarihi: 9 Şub 2024 20:00