Spor Güncelleme Tarihi: 19 Ara 2016 00:06

Galatasaray Osmanlıspor maçında gol duellosu

Spor Toto Süper Lig 15. hafta mücadelesinde Galatasaray, deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaştı. Maçta tam 4 gol ve kıyasıya mücadele vardı.

Galatasaray Osmanlıspor  maçında gol duellosu

Spor Toto Süper Lig 15. hafta mücadelesinde Galatasaray, deplasmanda Osmanlıspor ile 2-2 berabere kaldı. Osmanlı Stadı'nda oynanan karşılaşmada Yasin'in (Dk.3) golüyle öne geçen Galatasaray, Webo'nun 36 ve 86. dakikalarda attığı gollerle 2-1 geriye düştü. 87. dakikada Semih Kaya, şık bir vuruşla takımına 1 puan kazandırdı. Bu sonuçla Galatasaray 30 puana, Osmanlıspor ise 23 puana yükseldi.

Stat: Osmanlı 
Hakemler: Hüseyin Göçek, Kemal Yılmaz, Serkan Ok 
Osmanlıspor: Karcemarskas, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Prochazka, Muhammed Bayır, Umar (Dk. 90+1 Maher), Mehmet Güven, Musa Çağıran, Ndiaye, Regattin (Dk. 82 Delarge), Webo (Dk. 87 Diabate) 
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Serdar Aziz (Dk. 25 Semih Kaya), Hakan Balta, Carole, Selçuk İnan, De Jong, Sneijder (Dk. 90+1 Chedjou), Yasin Öztekin (Dk. 77 Linnes), Bruma, Eren Derdiyok 
Goller: Dk. 3 Yasin Öztekin, Dk. 88 Semih Kaya (Galatasaray), Dk. 35 ve 86 Webo (Osmanlıspor) 
Sarı kartlar: Dk. 15 Serdar Aziz (Galatasaray), Dk. 64 Regattin (Osmanlıspor) .

MAÇIN GOL POZİSYONLARI:

Dakika 3: Rakip ceza alana giren Bruma, pasını Yasin'e verdi. Yasin altıpas içerisinden yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi: 0-1.
Dakika 36: Regattin'in sağ kanattan yaptığı ortada Webo kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-1.
Dakika 86: Osmanlıspor atağında Umar'ın sağ kanattan ortasında Webo kafayla topu ağlara gönderdi: 2-1
Dakika 87: Osmanlıspor'un golünden sonra oyuna yeniden başlayan Galatasaray'da rakip ceza alanına giden savunma oyuncusu Semih Kaya sol ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-2.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Osmanlıspor-Galatasaray maçında alınan güvenlik önlemleri dikkati çekti. Terör saldırılarına yönelik önlemler çerçevesinde, güvenlik kuvvetlerince oluşturulan alana ve stat yakınına sivil araçların park etmesine izin verilmedi. Taraftarlar, 4 ayrı güvenlik noktasından geçerek stada girebildi. Ayrıca güvenlik gerekçesiyle futbolseverler sırt çantalarıyla stada alınmadı.

EREN İLK 11'E DÖNDÜ

Galatasaraylı golcü futbolcu Eren Derdiyok, 3 hafta sonra ilk 11'de yer aldı. Ligde son olarak 20 Kasım'da Fenerbahçe ile yapılan 11. hafta maçında sahaya ilk 11'de çıkan Eren, Bursaspor, Kasımpaşa ve Gaziantepspor karşılaşmalarında sonradan oyuna girmişti. Sakatlığı nedeniyle kadroya alınmayan Podolski'nin yokluğunda 11'de şans bulan Eren, ligde bu sezon 6 gol kaydetti. 

RIEKERINK'TEN CHEDJOU SÜRPRİZİ

Riekerink, son haftalarda şans vermediği Aurelien Chedjou'yu 3 hafta sonra 18 kişilik kadroya dahil etti. Ziraat Türkiye Kupası'nda grup maçlarında forma giyen Kamerunlu savunma oyuncusu, ligde en son 11. haftada 18 kişilik kadroya girmişti. Chedjou, Bursaspor, Kasımpaşa ve Gaziantepspor maçlarında Riekerink tarafından kadroda tercih edilmemişti.

HAKAN BALTA'NIN 300. LİG MAÇI

Galatasaray'da savunma oyuncusu Hakan Balta, Osmanlıspor karşısında 300. lig maçına çıktı. Hakan Balta, 10. sezonunu geçirdiği sarı-kırmızılı takımda 236, Manisaspor'da da 64 lig maçında görev aldı. Tecrübeli futbolcu, Süper Lig kariyerinde 19 gol kaydetti. Öte yandan Galatasaraylı futbolcu Yasin Öztekin de sarı-kırmızılı forma altındaki 100. resmi maçında Osmanlıspor karşısında görev yaptı.

OSMANLISPOR'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise 2-1 galip geldikleri Akhisar Belediyespor maçının ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı. Akçay sol bek pozisyonunda sarı kart cezalısı Tiago Pinto'nun yerine Muhammed Bayır'ı oynatırken, Karcemarskas kaleyi Hakan Arıkan'dan devraldı. Sakatlığının ardından son iki haftada oyuna sonradan giren Aminu Umar da Dzon Delarge'ın yerine 11'de maça başladı. Başkent temsilcisinde cezalı Pinto'nun dışında sakatlıkları süren Engin Bekdemir ve Tugay Kacar, maçta forma giymedi.

TERÖRE TEPKİ

İki takım taraftarı, maç öncesi terör saldırılarını protesto etti. Taraftarlar, karşılıklı "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Polise uzanan eller kırılsın" şeklinde tezahüratlar yaptı. Galatasaray ve Osmanlısporlu taraftarlar, tribüne çağırarak alkışladıkları polislere çiçek verdi. İstiklal Marşı okunurken ev sahibi ekibin tribününde büyük Türk bayrağı açıldı. Bazı taraftarlar da Çevik Kuvvet armasının yer aldığı kartonlar taşıdı. Ayrıca, iki takım oyuncuları seremonide "Terörü lanetliyoruz" yazılı pankart taşıdı.

GALATASARAYLILARI SOĞUK HAVA DA ENGELLEYEMEDİ

Soğuk havaya rağmen kale arkasındaki tribünde yerini alan bin civarında Galatasaraylı futbolsever, başkent deplasmanında takımlarını destekledi. Ev sahibi takım taraftarlarının bulunduğu tribünlerde ise boşluklar göze çarptı. İki takım taraftarları da karşılaşma öncesi Osmanlıspor ve Galatasaraylı futbolcuları tribüne çağırarak alkışladı. Karşılaşmayı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de izledi.

Ekleme Tarihi: 19 Ara 2016 00:06