Biyografi Güncelleme Tarihi: 29 Eyl 2023 01:00

Ganire Paşayeva kimdir?

24 Mart 1975 doğumlu Ganire Paşayeva'nın ölümü başta Azerbaycan halkı ve Türkiye'yi derin üzüntüye soktu. Pekiyi Ganire Paşayeva kimdir?

Ganire Paşeyeva

Ganire Paşayeva, 24 Mart 1975 tarihinde Azerbaycan'ın Tovuz rayonundaki Düz Kırıklı'da doğan bir kişidir. Eğitim hayatına Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü'nde başlamış ve ardından Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nden mezun olmuştur. Kariyerine 1998 yılında ANS televizyonunda muhabir olarak başlamıştır. 2005 yılında Haydar Aliyev Vakfı'nın halkla ilişkiler bölüm başkanı olmuştur.

6 Kasım 2005 tarihinde bağımsız bir aday olarak katıldığı genel seçimlerde Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Millî Meclisi'ne seçilmiştir. Millî Meclis'te Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu üyeliği yapmış ve aynı zamanda Azerbaycan-Gürcistan Parlamentolar Arası Çalışma Grubu'nun başkanı ve Azerbaycan-Türkiye, Azerbaycan-Hindistan ve Azerbaycan-Japonya Parlamentolar Arası Çalışma Grupları'nın üyesi olmuştur. Ganire Paşayeva, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde Azerbaycan Cumhuriyeti'ni temsil eden kurulun da üyesidir.

Ayrıca, Ganire Paşayeva Rusça ve İngilizce dillerini bilmektedir ve "Aşk Başka" adlı bir şiir kitabı da yazmıştır. 7 Ocak 2017 tarihinden itibaren Dünya Alpagut Federasyonu As Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Ekleme Tarihi: 29 Eyl 2023 01:00