Medya Güncelleme Tarihi: 12 Şub 2024 14:00

Gazeteci Ergun Hiçyılmaz hayatını kaybetti

Ünlü gazeteci-yazar Ergun Hiçyılmaz, bugün hayatını kaybetti.

Ergun Hiçyılmaz

1942 yılında Eskişehir'de doğan ve Türk basınının önemli isimlerinden biri olan Hiçyılmaz, uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet verdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi olan ve birçok ödül kazanan Hiçyılmaz, 2013 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibiydi.

Gazetecilik kariyerine 1960 yılında Eskişehir İç Anadolu Gazetesi'nde başlayan Hiçyılmaz, akabinde Akşam, Yeni Sabah, Yeni İstanbul, Fotospor, Tercüman, Güneş, Nokta, Yankı, Sabah gibi önemli gazetelerde çalıştı. Aynı zamanda Yaprak Dergisi'nin de yayıncılığını üstlendi.

Hiçyılmaz'ın Türk basınına katkıları ve spor yazarlığındaki başarılarıyla tanınan bir isim olduğu biliniyor. 27 kez başarı ödülü alan Hiçyılmaz, Türk Spor Tarihi, Sporun Yapısal Analizi, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi birçok kitaba imza attı. Ayrıca, Türkiye'de ilk sesli kitabın yazarı olarak da biliniyordu.

Ünlü gazeteci, 13 Şubat 2024 Salı günü öğle namazının ardından Üsküdar Bülbüldere Fevziye Hatun Camisi'nden kaldırılacak ve Bülbülderesi Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Ergun Hiçyılmaz, Türk basınının acı bir kaybı olarak değerlendiriliyor. Başta ailesi olmak üzere, Türkiye basını ve sevenleri başsağlığı dileklerini iletiyor.

Ekleme Tarihi: 12 Şub 2024 14:00