Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 12 Eki 2023 18:46

Gökyüzünün matamatiğinde Güneş tutulması: Terazi Yeniayı

Gökyüzünün matamatiğinde Güneş tutulması var. Terazi Yeniayı başlıyor. Terazi Yeniayı bizlere neler getirecek.

terazi burcu

İlahi sevginin yuvası güneşin evinde gerçekleşen bu güneş tutulması, ikizler burcu görünümlü başak burcu edasıyla bizi selamlıyorken, görünmeyenin görünür olması taahhüdünü sunuyor.

Hava elementi aşırılığının hakim olduğu, ateş elementi ile tutulması, birbirinin etkilerini öyle yükseltecek ki tahayyül dahi edemeyeceğimiz bir etkiler silsilesini başlatacaktır. Hava durumlarını yakın takipte kalmamızda ve tedbirli olmamızda fayda var.

Terazi burcu

Öncü niteliğindeki aşırılık, riskleri görmeksizin adım atmayı anlatıyor. Cahil cesareti tabiri caizse. Türkiye haritasının halk evinde tutulma olması, bu tutulma etkisinin devam edeceği süre içerisinde halk ayaklanmalarının artacağını gösteriyor.

Tutulmalarda birikmiş enerjiler açığa çıkar. Bizim birikmiş enerjimizi, öfkeye körük eylemektense, enerjimizi sağlıklı şekilde kullanacağımız alanlara yönlendirmek huzurla mutlulukla yol almamızı sağlayacaktır.

Spor ile ilgili alanlarda enerjimizi kullanmak mutluluk hormonlarında artış verecektir, yoga meditasyon ibadet ile enerjimizi sağaltmak iç huzurumuzun doğmasına vesile olacaktır.

Geziler, kamplar, tırmanışlar gibi doğasal faaliyetler bizi nötürlerken hem iç huzuru hem mutluluğu hem de dinginliği bize sunacaktır. Hiçbirini yapabileceğimize dair bir istek arzu yoksa içimizde, olduğumuz semt civarında 10 bin adım atmakla başlayabiliriz.

terazi burcu

Bu tutulma bize, esiri olduğumuz hususları gözümüze soka soka göstermeye geliyor, kendimizde görmeye tahammül edemediğimiz, lakin karşımızı kolayca eleştirdiğimiz, gaddarca yargıladığımız her ne varsa yüzleşeceğimizin habercisidir.

Her alanda dengelerimiz bozuldu, adalet, aile, ahlak, eğitim öğretim, iş yaşamı, askeriye, ekonomi ve insanlığımız!

İşte tutulma mottolarımızın bazıları:

“Zalime merhamet mazlûma ihanettir! Maraz doğar!” “Gözünü boyayanla değil, gönlünü açanla yoldaş ol!” “Dürüstlük, samimiyet, içtenlik ile Hak Hakikate yürü!” “İlk adımını adil başlat! “ “Kendine adil ol ki alemlerde kelebek etkisi yarat!” “Ben biz dengesi, yaşamın dengesidir!”

Kendimizi dahi göremiyoruz, değerlerimize sahip çıkamıyoruz, tüm bunlara rağmen o “eğitim” bu “aydınlanma” şu “uyanma” diyerek bilgiden bilgiye koşuyoruz.

Ne kadar ağırlaştığımızın farkında değiliz. Bilgi hamallığımızın ederini de kendimiz ödüyoruz. Üzerine para ödediğimiz bilgi köleliğidir, asıl yükümüz!

“Bilgiyi uygula, içselleştirilmiş olsun, kendimizden sentezi yansısın ki bilgi bilgeliğe dönüşsün!”

Terazi

Hep dışarıya odaklıyız, her şeye meraklıyız. Ayran gönüllüyüz ondan ona, bundan şuna koşuşturmaca içerisinde, kendi yarattığımız yoğunluğun içinde kayıplardayız.

Oysaki bizim hatırlamamız gereken en önemli hayati değer nedir biliyor musunuz?

“İçerden gelen güç yaşamı başlatır!”

“Dışarıdan gelen güç yaşamı sonlandırır, ölümü başlatır!”

Bu tutulma oldukça özel hem başlatma enerjisi yüksek, hem de bırakma enerjisi. Bizi yaşatacak olan içerden gelen güç ile hayata merhaba diyebilmektir.

Misaller emsalinden bahsedecek olur isek, tırtıl olarak yaşama başlayan, kozada dönüşen kelebeğin kozasını yırtmasıdır, veya bir yumurtanın içindeki civcivin kabuğunu kurmasıdır.

Hem değişim dönüşüm, hem yeniden doğum, hem terkettiğimiz hallerimiz de ölüm vardır. Bırakmamız gereken hallerimizin görünür olmasıyla yüzleşeceğiz.

İçerdekiyle yüzleşmenin her biri şamar etkisinde sarsacak bizi! Yeniye adım atabilmenin gayreti burada sırlıdır. Yeniye geçişimiz suhuletle memnuniyetle aşkla olsun !

yeniay

Yeni dünyaya hazır mıyız?

Değişim kendimizde başladığında etkisi dünya yansır!

Yeni dünyada hayatta ve ayakta kalmak için değişimi başlat!

Yeni bir BEN yarat!

Öyle bir ben ki bu BİZ olmaya da BİR olmaya da talipli olsun!

Ben’den Biz’e, Biz’den Bir’e yeniye geçişimiz aşkla ilimle lütufla olsun!

Ekleme Tarihi: 12 Eki 2023 18:00