Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 14 Eyl 2023 14:13

Gökyüzünün Matematiğinde Başak Yeniayı

Büyük açıların eşliğinde sevginin kutsandığı aslan burcuyla Başak yeniayı bize merhaba diyor. Pekiyi Başak Yeniayı neler getirecek.

başak burcu

Büyük açıların eşliğinde sevginin kutsandığı aslan burcuyla Başak yeniayı bize merhaba derken, aslan görünümünde zodyakı başlatan koç edasıyla bizimle olan bu yeniayın bizden talebi, maddi manevi tüm değerlerimizi sıradanlaştırmaksızın, iç disiplin ve sorumluluk bilinciyle birlikte yüceltebilmemizdir.

Uçurtma açı kalıbının direksiyonu yeniay olunca kuyruğumuzda üç büyük gezegen varlığı Uranüs, Neptün, Pluto ile “uçuşumuz”, bu yeni ayı temsil eden en önemli açı halini alıyor.

İyi uçuşlar bu uçuşu sağlayan kaynak yani “beslendiği yer” de oldukça kıymetlidir Metafizik, ruhaniyet, spiritüel konular ve “dönüşüm” yani “simya” bu kaynağı oluşturuyor.

başak yeniayı

Haydi simyacılar iş başına!

Bir diğer büyük açı kalıbımız T kare ve bu açının apeksinde pluto olunca bu dönüşümümüzün kaçınılmaz olduğunun altını çiziyor. Hem geçmiş hem gelecek an içinde dönüşümü yaşayacak. Çocuklar, sevgililer flörtler ve şans oyunları nasibini alacak.

Gelelim toprak elementindeki kutsal üçgen kalıbına, ayağımızı yere sağlam basmamızı, yatırımlarımızı, tüm riskleri değerlendirerek yapmamızı ve yeniay ile güneş de bu üçgen açıda var olunca yeni başlangıçlar için kutsandığımızı gösterir.

Tüm bu büyük açıları birleşimi ile adım at der bize Başak Yeniayı.

Bu birleşimi güzel emsallerle akan aktaran olalım.

Sevgiyle kucakla olmuşu, olanı ve olacağı! Topyekün razılık içimizde oluşabilmesi için neler mümkün?

Allah’ın ismi izni inşaası ile adım atan olduğumuzda her türlü olasılığa da hazır ve nazır olmamızı kolaylaştırır. Ve bu bizi razılığa da yaklaştırır.

İçimizdeki dürtüsel hareketlerin, tüm risklerini değerlendirerek serbest bırakılmasında fayda var. Bu yeniay gücüyle birleşen dürtülerimiz başlangıcı kolaylaştıracak adımlar ile harekete geçirir.

Gökyüzünün bize sunduğu ilk görünür yükselenin sunduğu güzellikler ne de olsa. Buraya dikkat edeceğimiz bir husus daha var. Nefret, öfke, öç ve intikam, hiç olmadığımız kadar dibin dibine çeker bizi! Nefret, öfke, öç ve intikamdan uzak ol ki günün güzel geçsin, hediyeleriyle taçlanan olasın!

burçlar

Muhteşem uçuşlar için neler mümkün?

İçsel sezilerimiz olacak aniden beliren içimizde,değişimin dönüşümün habercisi olarak, bu kaynağımızın, bizi güzel yeni başlangıçlara götüreceğini hissederiz, bilincimiz saf dışıdır kalbimiz müjdeler bize!

Eminlikle içsel sezgilerimizi takip edelim bu süreçte! Çünkü dönüşümümüzün kaçınılmaz olduğu aşikardır ne de olsa. Geçmiş de gelecek de an da sırlanmıştır. Bize geçmişini bilmeyen geleceğini hiç göremez de der.

Şanlı Türk Milletinin evlatlarıyız. Uy’an ve harekete geç! Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Hatırla!

Toprak anayı hatırla, o bizi her halimizle kucaklayandır! Bu süreçte bol bol toprağa çıplak ayaklarımızla temas edelim, çiçek dikelim, tohum ekelim nice güzel niyetlerle. Önümüzdeki günlerde az kolay hallerimize yardımcı olacaktır.

Samimi ve dürüst olduğumuzda, doğruluktan yana Elif olduğumuzda, adil olduğumuzda, BİR olduğumuzda BİZ kurtulacağız.

Böylesi büyük açılara güçlü sabit yıldızlara eşlik ediyor Başak Yeniayı. Gökyüzü şölenine hoşgeldiniz!

Biz istesek de istemesek de seyahat ettirileceğimiz etkenler ile buluşacağız. Seyahat ederken evsizleri hatırlatan unsurları fark eden olacağız. Bunları farketmek şöyle dursun vurdum duymazlık içinde olduğumuzda öyle hallerle hemhal olacağız ki saygınlığımızı yitireceğiz, sahteciliğin dolandırıcılığın içine düşeceğiz, belki bu hallerimize ile tutsak olacağız hapishaneler gibi…

Bilime, ilime, ezoterik-okült bilgilere, spiritüelliğe düşkünlük bizi üç noktalara savurur, ilahi nizam dengeyi sever, bizi alt seviyelere çeken negatif durumlarla karşılar bizi. Biz bahaneler üretebiliriz, görünmez kazaydı, belaydı, hastalıktı gibi.

Her şey çift felekeli çalışır, bu dünya dualite üzerine kuruludur. Biz aşırılıklardan uzak olup dengede olma gayreti içinde olalım. Kader gayrete aşıktır! Hatırla!

İşimiz ve kariyerimizde ani gelişen haller olgular durumlar gelişeceği ve bunun da değişime ve dönüşüme hizmet edeceğini söyler.

“Bağ” kelimesi oldukça özel, her türlü varlıkla kurduğumuz bağları kapsayıcıdır. İnsan oğluna bağ kelimesi denilince ilişkiler akla gelendir.

Yeniden bu kelimeyi inceleyen olduğumuzda bol bereketli iç keşiflerimiz olacak. Tanımlamalara dikkat, bizi esaret altına almış olandır. Her şeye yargılayıcı yaklaşmamıza sebep olur.

Canlı cansız varlıklar diye yargıladığımız gibi. Görünür görünmez tüm varlıklar bir biriyle bağlantılıdır. Bu hususa güzel bir örnek manifest dizisi.

Susmayan aktif bir zihinden kurtulmak için neler mümkün? Sessizlik orucu, kutsal kitabımızda savmı samt olarak geçer. İnanmak ilk çözümüdür. Güven ile çalışır. İnan, kendine güven, içe dön tüm sırlar ilimler bizde gizlenmiştir. Gönül dediğimiz yuva, aşkla ilimle lütufla kucaklar bizi! İç keşiflerimiz çoğalsın!

Zihni susturmadaki etken, vesveselerdir. Kutsal kitabımız hiç akıl etmez misiniz diye bizi sorgulamaya çağırır “akıl” ile. Zihindeki fütursuzca düşünceler akil değildir.

Zekası yüksek olanın akli melekeleri de yüksek olacak diye bir kaide yoktur. Hiç bir varlık birbirinden üstün değildir. Tüm varlıklar için mezarlar bunun güzel bir kanıtır.

astroloji

Toprak bizi kucaklar hatırla!

“Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, Düşün altında binlerce kefensiz yatanı!”

Bu yeniay ve güneşin yıldız kavuşumu, mükemmeliyetçilik şemasını çalıştıracak, kontrol etmede obsesyon verecek bu da bir nevi diktatörlüktür. Kendi hatalarımızı görmemize engel olur, bu da saygınlığımızı etkiler bizi küçük düşürür.

Sık sık kontrol etmekten uzak olup güvenmeyi seçtiğimizde, olanın en iyisine ulaşmayı çabalamak yerine, alınabilecek önlemleri alıp yapabildiğimiz kadar ifa etiğimizde, mükemmeliyetçilikten vazgeçip aşkla layıkıyla yapmayı seçtiğimizde, kariyer ve iş hayatımızda terfiler ve başarılar da sunacak, şans bizimle olacak. Onur ve seçkinlik verecek.

Aile içi ilişkiler de sakin olmakta fayda var ve göz sağlığımıza özen gösterimizi talep eder.

Ruhsal hastalıklar, akciğer, boğaz bölgesi ve ayaklarla ilgili hastalıklar görülebilir. Sağlık hususlarında özenli olmaya çağrı var.

İhtiraslı, girişimci haller, sert etkilerde hukuksal sorunlar yaşatabilir. Yangın ya da fırtına nedeniyle kayıplar görülebilir. Bu hususlara özen göstermek bizi koruyacaktır.

Adil olduğumuzda, doğruluktan yana Elif olduğumuzda, samimice dürüst olduğumuzda BİZ, BİR oluruz.

Aşkla ilimle lütufla yeni başlangıçlara!

Ekleme Tarihi: 14 Eyl 2023 14:13