Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 29 Eyl 2023 17:27

Gökyüzünün Matematiğinde Koç Dolunay'ı

Koç Dolunay'ı, hem çevremiz hem de evimiz dediğimiz iki alanın kesişim sınırından bize merhaba diyor. Pekiyi Koç Dolunay'ı neler getirecek?

Koç Dolunayı

Yaralarımızdan öğrendiğimiz öğretileri ve kadersel amacımızı görünür eylemeye gelen bu dolunay, önümüzdeki güneş tutulmasının tesirleri ile birlikte güçlü farkındalıklar yaşatacak şekilde ilerliyor.

Kızıl yıldızın hükümranlığı kayıplarla bize eşlik ediyor. İlahi nizamın yasaları rehberliğinde dönüşümümüzdeki manilerle bizi yüzleştirir iken gölge yanlarımızı da görünür eyliyor.

Koç dolunayı

Etkiye tesirin eşlik ettiği, dürtüsel tepkilerimiz çoğalıyor. Tepkimizin oluşmasından önce, sakin selim olmakta fayda var.

Çok sevdiğim dediğin “ulu”laştırdıklarını bıraktırıyor. Bu bir insanda olabilir, bir nesnede, bir soyut kavramda. İnşaa ettiğimiz yaşamımızda, bırakamam dediğimiz ne varsa, bazen seçimimiz, bazen kaderimimiz gibi görünsede, aslında bırak(tır)ılan hususlarda, birbirimize sunduğumuz hizmet son bulmuştur. Bu bir kayıp gibi, bizlere derinden acısını hissettirilebilir.

Şahitliğe revan olduğumuzda, seyir halindeyken yaşanılan her ne ise, sırları da hikmetleri de aşikar olur, seyir aleminde hissedilen canın yanması, acıması değil, huzur ve dinginlik olur.

Sahiplenmeyi değil, sahip çıkmayı özellikle de zahiri ve batıni kendi değerlerimize. Yargıdan uzak, müsaade ilmiyle işle adaleti, ilmik ilmik özün özüne kendi bedeninde. Kendine adil olmayan, alemlere adil olabilir mi hiç!

Son dönemeçlerdeyiz her şey birbiri ile bağlantılı ve her bir alem yaşar içinde alemini, biz zanda ve yargıdayız. Yaptıklarımızın neticeleri yüzümüze inen bir şamar gibi hakikati ile tecelli eder. Uyan der, uy’an! Sıkışıp kaldığın prangalarından özgürleş! Tek düşmanın kendi nefsindir!

Riskleri görmeyen kör edasıyla gelir cesaret, bilgece bir hareket zannı içinde olduğunu düşünen koç gibidir, yay burcu görünümlü yükselen!

Bırak(tır)ılan, kayıp olduğu düşünülenin belki kendi içimizde yitirdiklerimizdir, ve dahi başta da anlatılmak istenen hususlardır, amma ve lakin, şu an daki bizi biz yapan, değerler bütününün temelidir tamamı. Kutsal kitabımızda tasdikler bunu “olmuş olan bizim için en hayırlısıdır” tümcesiyle.

O vakit bu dolunay bizi bize gösteriyor ise biz kendimizin en iyi versiyonuna ulaşmak için ne yapabiliriz?

Dolunay

Ol Hak Hakikat ilmin, kendi mürşitindir!

İçerden gelen güç, ancak yaşamı başlataabilir. Öyleyse,

Kendine inan iman ile Kendine güven arî emin ile Kendini sev AŞK ile Hak Hakikat yoluna revan olmak için!

Kendini bilen alemleri bilir! Alemlerin birliği kendi dirliğindedir!

Sır, BEN’ Den BİZ’e, bizden BİR’e varan yoldur!

Yolda sensin, yolcu da!

Yolun açık ola…

Aşkla ilimle lütufla!

Ekleme Tarihi: 29 Eyl 2023 17:00