Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 20 Tem 2024 19:00

Gökyüzünün Matematiğinde Oğlak Dolunayı neler getiriyor?

Terazi görünümlü merküryen etili 3.ev ile 4. Ev sınırından bize merhaba diyen anaretik derecedeki oğlak dolunayı, hedef olarak kendini bil ve kendin ol der.

dolunay

GÖKYÜZÜNÜN MATEMATİĞİNDE OĞLAK DOLUNAYI II

Terazi görünümlü merküryen etili 3.ev ile 4. Ev sınırından bize merhaba diyen anaretik derecedeki oğlak dolunayı, hedef olarak kendini bil ve kendin ol der.

İletişimimizde, yakın çevremiz ve eğitim-öğretim ile ilgili hususlarda sorumluluklarımızı yerine getirip getirmediğimizi, soyutu somuta dönüştürme becerimiz ile tamam edebilmiş miyiz diye sorguluyor.

Layıkıyla yapanlar lütuflarıyla sarıp sarmalanırken, diğerleri için az kolay hallerle uğraş söz konusu olacak.

Bizler yeniye başlarken büyük bir heyecan büyük bir sevinç içinde oluruz, oysa tamamlamaya bitirmeye yaklaştığımızda aynı şevk olmadığı gibi bazen savsaklar, bazen aceleye getirip özensizleştirebiliriz.

İşte tam da burası oldukça kıymetlidir. Nasıl başladığımızdan nasıl bitirdiğimiz bizi sergileyen sunan tek aşamadır.

oğlak dolunay

“Kendimizi nasıl görmeyi amaçlıyorsak ona layık bir bitiş şarttır!”

Aslında bu gereklilik layıkıyla yaptığımızda keyifle ilerleyen olduğumuz için kendiliğinden bu şartlar da kaybolur. Kendimizi mühürlediğimiz yerlerden biri de bu “lazım” denilenler, “gerekli” görülenler, “şart” lar ve “ise” lerdir. “Nihayetin güzelliği, başlangıç şevkinin sebatında gizlidir!”

Bırakma enerjisi yüksek dediğimiz dolunay etkisi, başlatma enerjisi yüksek burçta gerçekleşince; O alanı boşaltmadan yenisini almak mümkünler dahilinde imkansızdır!

Neleri tamamlamamızı, neleri bırakmamızı, neleri terketmemizi biz seçeceğiz biz neticelendireceğiz dediğimiz noktada değiliz isteğe bağlı olmadan ilahi sistemin kararlılığı ile gerçekleşecek! Bu konular bu dolunayın asıl konusu, bırakmadan hedefe sıçrayamazsın diyor çünkü.

Ne ektiysek onu biçeceğiz!

Bu dolunayda daha da önemlisi gölge yanlarımızla korkularımızla yüzleşirken kendi karanlığımızda parlayan BEN ile buluşan olabilecek miyiz?

Korkularımızın içinden geçişimiz, kendimize inanarak güvenerek mümkün! Bu geçiş ile KENDİ GÜCÜMÜZÜ de keşfedeceğiz.

dolunay2

Simya, bu gücü üst versiyonda kullanma becerimizi anlatır.

“Hayır” dememiz elzem olmuş, bizden BEN’e gidişimizin yakıtı olmuş. Kulandığımız yağ kibiri taşımasın ki bu süreçte tam yol ileri sıçrayabilesin! Hedefe ulaşaabilesin!

“Kendi yaranı sarmala ki şansın sana gelsin, kendine adil ol kendi merkezinde dengede yaşa ki bilinç altına gizlenmişler görünen olsun.”

Bu dolunay öyle bir derecede ve burçta bulunuyor ki üstüne bir de pluto ay kavuşumu ile güneş ve tepe noktası kavuşumu var!

Bir tarafı; “bırakmadan hedefe sıçrayamazsın” derken bir tarafı; “neticeye ulaşmamızın” ve “Kendimizi nasıl görmeyi amaçlıyorsak ona layık, o son sunuşumuzun” önemini vurguluyor.

Hitabımızda, kendimize olan sorumluluk bilincimiz ile bizi disipline ederken, bizden ben’e gidişimizi ferman eylerken, “Teslimiyet içinde ilahi yasalara uy!” Emri ile bize sesleniyor.

dolunay

Geçiş süreci GÜVEN ile tamamlanacak!

Yüzdük yüzdük sonuna geldik.

Teslim ol ki özgürleş! Boş olan yeni ile buluşan olur! Doluyu boşaltma zamanı! Kalbini dinle,sezgilerine güven! Güven duy kendine, bu sahne sensin ve bu sahne senin! Kendini bilene, Elif olana yarışır, Kükre kükreyebildiğin kadar!

Ekleme Tarihi: 20 Tem 2024 19:00