Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 27 Mar 2023 23:00

Gökyüzünün Matematiğinde Pluto Kova Burcunda!

Plutonun kapattığı kapıyı diğer hiç bir gezegen açamaz. Mitolojik Hades, Persephone, Corupus gibi varlıkların toplandığı enerji baz alanıdır.

Plüton

Güneş etrafındaki döngüsü en büyük olan (248 güneş yılı), sonradan keşfedilen gezegenlerin en küçüğü olan Pluto gezegeni (atom karınca misali, bu animasyon filmi bilenlerimiz vardır), maddesel büyüklüğüne ters oldukça yüksek bir güce sahiptir.

Plutonun kapattığı kapıyı diğer hiç bir gezegen açamaz. Mitolojik Hades, Persephone, Corupus gibi varlıkların toplandığı enerji baz alanıdır.

Kitleleri etkileyen bir güçtür. Bir burçta yaklaşık 20 güneş yılı kalır. İnsan ömründe pluto geçişlerinin hepsine şahit olmak mümkün değildir, ancak en muhteşem geçiş ile şu anda bizimle.

Kova bilgeliği de temsil eder, kitlelerin bilincinde büyük bir sıçrama yaşatacağı aşikardır.

5 Nisan 1777 de pluto kovaya geçiş yapmış, 11 Nisan 1797 ye kadar kova burcunda seyrine devam etmiş, kova hümanist ve özgürlükçü ve Özgünlüğüyle bilindiği üzere o yıllardaki etkisi de bu yönde olmuş.

Plüton

Kriz ve kaos yarattığı gibi kriz ve kaosu en iyi yönetendir.

O dönemde transit olarak 2. evde geçiş yapmış manen ve madden değerleri de işin içine katmış ve elle tutulur sonuçlar yaratmıştır, ve bu bir sürecin içersinde oluşmuştur.

Günümüzde pluto kova burcuna geçişi transit olarak 6.evde görülmektedir.

Günlük yaşamımızı, ast üst ilişkimizi, işimizi, iş alanlarını, günlük dinamizmi, pet hayvanlarını ve bedensel sağlığımızı etkileyecek.

Burada önemli diğer transitler var ki, kova burcunun yöneticileri Uranüs ve Satürn’ü de dikkate almakta fayda vardır.

Gelecek ve geçmişin anda buluştuğu bu sahnede, bahsettiğimiz bu hususlarda hiç kimsenin tahmin dahi edemeyeceği reformlar yaşanacaktır.

Alışkanlıklarımız, yaşadığımız normal karşıladığımız her şey bir bir anlamını yitirecek, hiç mümkün olmayan tarifi imkansız haller ile halleşmelerimiz, kendi içimizdeki olmazsa olmaz dediğimiz prensiplerimizi yerle bir ederek anlamını yitirmesine yol açacak.

Günlük yaşamımızda yeniden yenilenen olacağız, hem de hiç imkan dahilinde olmayan hususlar bünyesinde.

Ve içimizde bu değişimin başlangıcı, yitirilenler nispetinde büyük boşluklar açacak.

kova burcu

Seyir aleminde olalım, şahitliğe gark olarak değişimimizi, dönüşümümüzü yeniden yenilenen tazelenen olarak farkına varalım.

Pluto en güçlü dönüştürücüdür ne de olsa!

Ahlak denilince sadece çarpık ilişkileri değil, her türlü durumu bu çerçevede yeniden değerlendirelim.

Kova burcu, hem topluma hitap eden hem de bireyselliğe hitap eden olarak hümanist, özgür ve özgün dedik.

Ahlaki değerlerimizin içinde bunlar da var elbet ve işimizde, ilişkilerimizde unutulan, hatta normalleştirilen, her şey yeniden dönüştürülecek.

İnsanlığımızı, özgünlüğümüzü sağlayan güven alanımızı, özgürlüğümüzü destekleyen hukuksal yapılanmamızı, en başta da ifade özgürlüğümüzü, ast üst ilişkilerimizdeki dengeyi, zengin fakir arasındaki uçurumun kaybolmasını, hiyerarşik düzenin insanca dinamikleri kazanmasını, gelir kaynak eşitsizliğinin dengelenmesini işimizi layıkıyla yerine getirmeyi,işimizi layıkıyla yerine getirmeyi, işin içindeki kurnazca düşüncelerden arınmayı, kısa yoldan zenginlik için yapılanlardan arınmayı, küçüklerimizi korumayı, büyüklerimizi saymayı, bizimle bu dünyayı paylaşan varlıklarımızı, pet hayvanlarımızı adilane şekilde kollamayı, günlük yaşam dinamikleri içerisine saygıyla yaklaşımı ve olanı sevgiyle kucaklamayı öğreneceğiz yeniden!

Krizlerle, kaoslarla… bunlar nasıl mümkün olacak, isyanlarla… ayaklanmalarla…Neydi Pluto kriz ve kaos yaratmak da usta idi.

İstesek de istemesek de bu dönüşüm gerçekleşecek!

Tüm bu değerlerle dönüşümü red edenleri de, büyük helaklar ile, ilahi nizamın sağlayacağını hatırlayalım.

Kutsal kitabımızdaki kavim helakları ve nedenlerini hatırlayan olalım!

Dönüşümümüz suhuletle olsun!

Ekleme Tarihi: 27 Mar 2023 23:00