Politika Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:27

Gözaltındaki HDP'li 2 vekil tutuklandı!

HDP Milletvekili Çağlar Demirel tutuklanırken, Batman’da çıkarıldığı hakimlikçe serbest bırakılan HDP milletvekili Besime Konca yeniden gözaltına alındı.

Gözaltındaki HDP'li 2 vekil tutuklandı!

Ankara'da gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca tutuklandı. Konca dün Batman’da çıkarıldığı hakimlikçe, adli kontrol şartıyla serbest bırakılıp dün akşam saatlerinde ise Diyarbakır adliyesinde yeniden gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yakalama kararının ardından Ankara'da gözaltına alınan Çağlar Demirel, getirildiği Diyarbakır'da emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Demirel beraatini istedi.  Savcı ise hazırladığı mütalaasında Demirel'in tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme verdiği kısa aranın ardından HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'in tutuklanmasına karar verdi.

İddianame

Demirel hakkında hazırlanan iddianamede, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından 10 yıldan 23 yıla kadar hapis isteniyor.

TEKRAR GÖZALTINA ALINAN BESİME KONCA TUTUKLANDI

Batman Cumhuriyet Savcılığınca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan ve dün sorgusundan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Diyarbakır'da kendisi ile birlikte gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'in duruşmasını izlemek için geldiği Adliye binasında polis tarafından yeniden gözaltına alındı.

Besime Konca'nın Batman Sulh Ceza Hakimliğinin hakkında verdiği serbest bırakılma kararına Batman Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı sonucu Batman'dan gelen polisler tarafından gözaltına alınarak Batman'a götürüldüğü belirtildi.

Konca çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:27