Sağlık Güncelleme Tarihi: 22 Eki 2023 02:00

Günde on bin adım yürümek çok mu zor?

Günde on bin adım yürümek çok mu zor? Uzmanlar bu alışkanlığın daha önemli olduğunu ve erken ölüm riskinin büyük ölçüde azaldığını söylüyor

Yürüyüş

Hızlı yürümek, erken ölüm riskini azaltabilir

Bir araştırmaya göre, hızlı yürümek, kanserden, kalp hastalığından ve diğer nedenlerden kaynaklanan erken ölüm riskini azaltabilir.

İngiliz araştırmacılar, 391.652 kişiyi 13 yıl boyunca izledi. Araştırmaya göre, hızlı yürüyen kişilerde, yavaş yürüyenlere göre kanserden ölüm riski %26, kalp hastalığından ölüm riski %60 ve diğer nedenlerden kaynaklanan erken ölüm riski %71 daha düşüktü.

Araştırmacılar, hızlı yürümenin kardiyorespiratuar dayanıklılığı artırabileceğine inanıyor. Daha iyi kardiyorespiratuar dayanıklılık, felç ve kalp hastalığı da dahil olmak üzere kardiyovasküler hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir.

Araştırmacılar, daha yavaş yürüyen kişilerin fiziksel durumlarının da daha kötü olabileceğine ve erken ölüm riskini artıran teşhis edilmemiş hastalıklara sahip olabileceklerine dikkat çekti.

İngiliz Ulusal Sağlık Servisi (NHS), yürümenin egzersiz yapmanın, kilo vermenin ve sağlığı korumanın en basit yollarından biri olduğunu söylüyor.

Önerilen adımlar:

  • Günde en az 30 dakika orta tempolu yürüyüş yapın.
  • Yürürken hafif nefes alıp verin ve terleyin.
  • Yürüyüşünüzü daha zor hale getirmek için eğimli bir arazide yürüyün veya ağırlık taşıyın.

Ekleme Tarihi: 22 Eki 2023 02:00