Ekonomi Güncelleme Tarihi: 21 Eyl 2016 12:30

Güne damga vuran fotoğraf: Hakkari'de şehitler sofrası

Hakkari'de dört gün önce birlikte şehit olan jandarma uzman çavuşlar Mehmet İlker Şahin ve Hakkı Doğan ile jandarma uzman onbaşı Hüseyin Efe'nin son fotoğrafı ortaya çıktı.

Güne damga vuran fotoğraf: Hakkari'de şehitler sofrası
Ağaçdibi kırsalında birlikte son kahvaltılarını yapan kahraman askerler Şahin, Doğan ve Efe, bu fotoğraf çekildikten birkaç saat sonra beraber şehit düştü.

3 ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Hakkari'de PKK'ya karşı yürütülen operasyonlarda 17 Eylül Cumartesi günü merkeze bağlı Ağaçdibi Köyü'nün kırsalında PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Saat 10.00 sularında başlayan çatışmada 3 asker şehit olurken, 4 asker ise yaralandı. Çatışmanın devamında bölgeye taarruz helikopterleri sevk edilerek yakın hava desteği sağlandı. Merkezden 25 km uzaklıkta Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan bölgenin ateş altına alınmasıyla 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

SON KAHVALTI

Bu çatışmada JÖH ( Jandarma Özel Harekat) mensubu jandarma uzman çavuşlar Mehmet İlker Şahin ve Hakkı Doğan ile jandarma uzman onbaşı Hüseyin Efe şehit düştü. Cenaze törenlerinin ardından toprağa verilen kahraman askerler geride gözü yaşlı eş ve çocuklar bıraktı. Dün bu üç kahramanın aynı gün Ağaçdibi kırsalında çatışmadan bir kaç saat önce birlikte yaptığı son kahvaltının fotoğrafı sosyal medyaya düştü. Derin Kuvvetler rumuzlu askeri paylaşımlar yapan bir hesapta yayınlanan fotoğraf 'Şehitler Sofrası' başlığıyla paylaşıldı. Vatan gazetesinden İlker Akgüngör'ün haberine göre bu son fotoğrafın çekildiği bölgede birkaç saat sonra çıkan çatışmada uzman erbaşlar Şahin, Doğan ve Efe şehit olarak hayatını kaybetti.

ÜÇ ÇOCUĞU YETİM KALDI

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin, memleketi Mersin'in Silifke ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Kastamonu'dan Hakkari'ye tayin olan 29 yaşındaki Mehmet İlker Şahin arkasında gözü yaşlı bir eş bırakırken, 5 yaşındaki ikiz kızları Elçin ve Ecrin ile 1 yaşındaki oğlu Yusuf Ali ise yetim kaldı. Şahin eşi Özlem Şahin cenazede eşinin Türk bayrağına sarılı tabutu üzerinde gözyaşı dökerek, "Çok güzel bir yere gittin" diyerek ağıt yaktı.

"AĞLAYIP SEVİNDİRMEYECEĞİZ"

Şehit Jandarma Erbaş Hakkı Doğan'ın cenaze namazı ise yaşadığı Sancaktepe'de kılındıktan sonra Samandıra mezarlığında toprağa verildi. 24 yaşındaki şehit Doğan'ın gözü yaşlı annesi Medine ile babası Erol Doğan gözyaşlarına boğuldu. Cenazede konuşan şehit Hakkı DOğan'ın dayısı Hasan Uğur yeğenini, "Bugün şahadet haberini aldık. Ne mutlu ki Rabbimize bize böyle bir şey nasip etti, yıkılmayacağız. Gördüğünüz gibi ağlamıyoruz. Herkes dimdik ayakta duruyor. Vatanı bölmek isteyenleri sevindirmeyeceğiz. Vatan sağ olsun ne diyelim. Rabbim şefaatine nail eder, mekanı cennet olur inşallah" diyerek uğurladı.

"DİK DUR DÜŞMANLAR SENİ BÖYLE İZLESİN"

Çankırılı olan 24 yaşındaki şehit jandarma uzman onbaşı Hüseyin Efe ise son yolculuğuna Çankırı merkeze bağlı doğduğu köy olan Alaçat'ta toprağa verildi. Mustafa ve Ayşe Efe çiftinin 3 çocuğundan biri olan şehit Hüseyin Efe'nin geride kendinden küçük 2 kız kardeşi kaldı. Helallik alınması sırasında gözyaşlarına boğulan baba Mustafa Efe ve anne Ayşe Efe'yi yakınları güçlükle teselli etti. Acılı babaya vatandaşlar teselli ederken "Dik dur düşmanlar seni dimdik ayakta izlesin" diyerek destek verip teselli etti.

KIŞ ÜSLENMESİNİN MERKEZİ

Üç kahraman askerin şehit olduğu Hakkari Ağaçdibi'nin bölge sorumlusu "Çekdar" kod adlı terörist, Kurban bayramın birinci günü Hakkari Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen bir operasyonla yakalanmıştı. Güvenlik birimleri, Ağaçdibi bölgesinin PKK açısından kış üslenmesinin yapıldığı önemli bir yer olduğunu belirtiyor. Bölge sorumlusunun yakalanmasının ardından düzenlenen operasyonlarla PKK'nın bu bölgedeki varlığına önemli bir darbe indirildi.

Ekleme Tarihi: 21 Eyl 2016 12:30