Dünya Güncelleme Tarihi: 24 Eyl 2016 10:53

Güney Kore itiraf etti Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u öldürmek istiyor

Güney Kore Savunma Bakanı, Kuzey Kore liderini öldürmeye yönelik herhangi bir hazırlık yapılıp yapılmadığı sorusunu, "Evet, öyle bir planımız var" şeklinde yanıtladı.

Güney Kore itiraf etti Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u öldürmek istiyor
Parlamento'da soruları yanıtlayan Güney Kore Savunma Bakanı Han Min-koo, Kuzey Kore liderini öldürmeye yönelik herhangi bir hazırlık yapılıp yapılmadığı sorusuna, "Evet, öyle bir planımız var" cevabını verdi.

YÖNETİM KADROSUNU ORTADAN KALDIRACAKLAR

Güney Kore'nin 'düşmanın' ana bölgelerdeki tesislerine füze saldırısı düzenlemek konusunda genel bir fikrinin ve planının olduğunu ifade eden Han, "Aynı zamanda düşmanın yönetim kadrosunu ortadan kaldırmak için de planlarımız var" dedi.

EN KÖTÜ SENARYO İÇİN HAZIRLANDILAR

Kuzey Kore'nin 6. balistik füze denemesine hazırlandığını düşündüklerini kaydeden Güney Koreli bakan, en kötü senaryo için hazırlık yaptıklarını dile getirdi.

"BUNA HAZIRLANMAMAK HATA OLURDU"

Dışişleri Bakanı'nın açıklamalarını değerlendiren Troy Üniversitesi'nden Daniel Pinkston, CNN'e yaptığı açıklamada, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin 'seçeneklere sahip olmak' istediğini belirterek, "Böyle bir şeyi başkana sunmamak, bunun için hazırlanmamak ve bunu yapabilecek kapasiteye sahip olmamak, hata olurdu" diye konuştu.

Ekleme Tarihi: 24 Eyl 2016 10:53