Yaşam Güncelleme Tarihi: 20 Eki 2023 14:58

Haluk Levent duyurdu: Ahbap Derneği Gazze'ye yardıma hazır

Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent, Gazze Belediye Başkanı Yehia Al Sarraj ile görüşmesini paylaştı. Ahbap Derneği Gazze'ye yardım için izin bekliyor.

haluk levent

Haluk Levent, Gazze Belediye Başkanı Yehia Al Sarraj ile yaptığı görüşmenin ardından, Gazze'deki insani krize dikkat çekmek için sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Gazze Belediye Başkanı Sayın Yehia Al Sarraj ile bir görüşme gerçekleştirdim. Şu anda insani yardımların gelmediğini, bugün konvoyların bir bölümüne izin verilmesinin beklendiğini, ancak bu durumun Gazze'deki insani krizi çözmeye yetmeyeceğini belirtti. Gazze'de elektrik ve su kesintisinin olduğunu, halkın çok zor durumda olduğunu söyledi. Ahbap Derneği olarak Gazze'ye yardımlarımızı sürdüreceğiz. Umarım uluslararası toplum da Gazze'ye yardım elini uzatır."

Haluk Levent, Gazze'de insani yardımların kesilmesinin bölgedeki durumu daha da kötüleştirdiğini ve uluslararası toplumun Gazze'ye yardım etmesi gerektiğini vurguladı. Ahbap Derneği de, Gazze'deki insani krize dikkat çekmek ve yardım etmek amacıyla çalışmalar yürütüyor.

Haluk Levent'in Gazze'ye yardım çağrısı, sosyal medyada büyük ilgi gördü ve birçok kişi Ahbap Derneği'ne bağışta bulundu. Ahbap Derneği, bu bağışları Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

haluk levent

Haluk Levent sosyal medyasında şu ifadeleri kullandı:

Gazze Belediye Başkanı Yehia Al Sarraj ile bir görüşme gerçekleştirdim. Şu anda insani yardımların gelmediğini bugün konvoyların bir bölümüne izin verilmesinin beklendiğini belirtti. Gazze’de elektirik ve su kesintisinin olduğunu Gazze halkının çok zor durumda olduğunu belirtti.

Bu görüşmeye Lübnan Belediye Başkanı Mohamed Saadie ve Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Orta Doğu Teşkilatı da katıldı. Türkiye’nin Gazze halkının yanında olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler. Yardım konvoyları izni alındığında haber edeceklerini söylediler.

haluk levent gazze yardım

Gazze'de insani yardımlar kesildi

Gazze Belediye Başkanı Yehia Al Sarraj, bugün yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye insani yardım konvoylarının geçişine izin vermediğini belirtti. Sarraj, bugün konvoyların bir bölümüne izin verilmesinin beklendiğini, ancak bu durumun Gazze'deki insani krizi çözmeye yetmeyeceğini söyledi.

Sarraj, Gazze'de elektrik ve su kesintisinin olduğunu, halkın temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını ifade etti. Gazze'de 2 milyondan fazla insanın insani yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Sarraj, uluslararası toplumun Gazze'ye yardım etmesi çağrısında bulundu.

haluk levent gazze yardım1

Ekleme Tarihi: 20 Eki 2023 14:00