Güncel Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:27

Hamile kadına saldırıda flaş gelişme!

MANİSA'da hamile Ebru Tireli'ye saldırdığı iddiasıyla D.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hamile kadına saldırıda flaş gelişme!

CNNTürk'ün haberine göre Manisa Turgutlu'da parkta spor yapan 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye saldırdığı iddiasıyla D.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 4 aylık hamile Ebru Tireli’ye (32) parkta spor yaparken saldırdığı iddiasıyla M.T. tutuklanmıştı. M.T. dün delil durumunun değişmesi nedeniyle serbest bırakılmıştı.

SERBEST KALMIŞTI

M.T.’nin avukatı Melike Ören Tak, müvekkilinin arabasının olay günü evinin önünden ayrılmadığına dair kamera kaydını mahkemeye sunduklarını belirterek delil durumu değişikliği dikkate alınarak serbest bırakıldığını ifade etmişti. Tak, "Müvekkilimin tutukluluğundan sonra olayda kullandığı ileri sürülen aracın saldırı anında evinin önünde durduğuna ait güvenlik kamerası görüntüleri bulduk. Bunun üzerine delil durumu değişikliği olduğu için savcılığa itirazda bulunduk. Emniyet kaynaklarının da yaptığı incelemede bu görüntüler doğrultusunda delil durumu değişiklikliğinden dolayı müvekkilim serbest kaldı. Gerçek saldırganın yakalanması için de emniyet titiz çalışmalarını sürdürüyor" demişti.

TAM TEŞHİS EDEMEDİ DEMİŞTİ

Bu arada zanlının teşhis edilmesi konusunda telefonla soruları yanıtlayan Ebru Tireli’nin eşi Akın Tireli şunları söylemişti: "Eşim kendisine saldırılan kişinin M. T. olup olmadığını tam olarak teşhis edemedi. Çünkü görememişti kim olduğunu. Ancak ’O olabilir’ dedi. Yüzde 50 oranında teşhis edebildi" dedi.
Ailenin avukatı Tolga Tireli de "Biz masumiyet karinesine inanıyoruz. Peşinen hiç kimseyi suçlu ilan etmedik, etmeyeceğiz. Yargılamanın sonunu bekleyeceğiz"

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Mehmet T.’nin cezaevinden tahliye edilmesinden sonra Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı da açıklama yaptı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"07.12.2016 günü akşam saatlerinde Turgutlu’da meydana gelen, medyaya organlarında da yer alan hamile kadın vatandaşımızın darp edilme olayıyla ilgili basına, kamu oyuna bilgilendirme amacıyla açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Olayın öğrenilmesinden sonra soruşturmaya derhal başlanıldı. Mağdurun ve olay tanığının tarif ettiği şüpheli eşkaline, aracına uyan kişilerin araştırıldığı sırada, 08.12.2016 günü bir şahsın yakalanıp gözaltına alındığı, teşhis edilen bu şahsın 9 Aralık 2016 günü tutuklanarak ceza infaz kurumuna konulduğu, soruşturmaya devam olunurken yeni delillerin ortaya çıkması nedeniyle olayı bir başka şahsın gerçekleştirmiş olması ihtimaline binayen tutuklanan şahsın bugün 12 Aralık Pazartesi günü ceza infaz kurumundan tahliye edildiği olayın aydınlatılması ve şüpheli sahsın yakalanmasına yönelik çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğü kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:27