Dünya Güncelleme Tarihi: 31 Ağu 2023 15:00

Hayatı ihmal ettim dedi Savunma Bakanlığından istifa etti

2005 yılında milletvekili olan İngiltere'nin Savunma Bakanı Ben Wallace "hayatı ihmal ettim" dedi ve istifa etti.

Ben Wallace İngiltere'nin Savunma Bakanı

İngiltere'nin Savunma Bakanı Ben Wallace ,"2005 yılında milletvekili oldum ve bunca yıldan sonra artık hayatın ihmal ettiğim kısımlarına yatırım yapma ve yeni fırsatları keşfetme zamanım geldi." sözleriyle görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Wallace, Başbakan Rishi Sunak'a yazdığı istifa mektubunda, 4 yıldır yürüttüğü bakanlık görevi süresince daha modern, kendine güvenen ve daha iyi fonlanmış bir silahlı kuvvetler oluşturduğunu belirtti. Aynı zamanda İngiliz ordusunun Ukrayna-Rusya savaşı sonrası dünyada daha fazla saygı gören bir ordu haline geldiğini vurguladı.

Savunma harcamalarının kısıtlanmasına karşı olduğunu belirten Wallace, "Savunma harcamalarının keyfi kabul edilip, içi boşaltılarak tasarruf edildiği günlere dönmek istemediğinizi biliyorum." ifadelerine yer verdi.

Wallace, gelecek on yılda dünyanın daha güvensiz ve istikrarsız hale geleceği inancını paylaşarak, "Bugün, geleceğe yatırım yapmanın tam zamanı." dedi.

1991 yılında orduya katılan Wallace, ailesiyle birlikte ülkesine hizmet etmeye kendini adadığını söyledi. Uzun düşünmeler sonucunda istifasına karar verdiğini ifade eden Wallace, "2005'te milletvekili oldum ve bunca yıldan sonra artık hayatın ihmal ettiğim kısımlarına yatırım yapma ve yeni fırsatları keşfetme zamanım geldi." şeklinde konuştu.

Başbakan Sunak da Wallace'ın istifasını kabul ettiğini belirterek, onun zorlu görevleri boyunca üstlendiği rolü ve özellikle Afganistan'dan tahliye operasyonundaki önemli katkılarına vurgu yaptı.

Wallace'ın yerine Enerji Güvenliği ve Sıfır Emisyonlardan Sorumlu Devlet Bakanı Grant Shapps getirildi. Kral 3. Charles'ın atama kararını onayladığı belirtildi.

Savunma Bakanlığı görevine 2019 yılında atanan Wallace, süresince özellikle Ukrayna'daki durumu yakından izledi. NATO zirvesinde Ukrayna'ya yapılan yardımlara yönelik "minnettar olmamakla" eleştirisine dikkat çekildi.

Wallace, son olarak, "Ukrayna'ya savunma desteği sağlayan bazı müttefiklerin 'minnettarlık' görmek istediklerini belirten Wallace, İngiltere'nin Ukrayna'ya silah sevkiyatı yapan çevrim içi satış şirketi 'Amazon' olmadığını" ifade etti.

Ekleme Tarihi: 31 Ağu 2023 15:00