Kulis Güncelleme Tarihi: 18 Ağu 2023 14:00

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek istifa mı ediyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek istifa etmek istiyor iddiları kulislere bomba gibi düştü. Konuyla ilgili resmi açıklama gecikmedi.

Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa etmek istediği haberleri kulislerde konuşulmaya başlandı. İddialar çok sayıda kişi tarafından da benimsendi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili açıklama yapmak durumunda kaldı. Yapılan açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa etmek istediği haberi yalanlandı.

Kulislerdeki haberde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istekleri kabul edilmez ise istifa etmek istediği ve isteklerinin ancak istekleri yerine getirilerek istifasının engellendiği öne sürüldü. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada

bu tarz haberlerin piyasalarda güvensizlik oluşturma ve tedirginlik yaratma amaçlı olduğuna vurgu yapıldı.

Başkanlıktan yapılan açıklamada "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi” iddiası doğru değildir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz." denildi.

Ekleme Tarihi: 18 Ağu 2023 14:00