Politika Güncelleme Tarihi: 27 Eki 2016 17:28

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tüm teşkilatını sokağa çağırdı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Belediye başkanlarımız gerçekten hırsızlık yapıp, suç işlemişse biz kendi içimizde cezalandırırız." dedi ve partilileri sokağa çağırdı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tüm teşkilatını sokağa çağırdı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına ilişkin, "Belediye başkanlarımız gerçekten hırsızlık yapıp, suç işlemişse öncelikle biz kendi içimizde cezalandırırız." dedi.

Demirtaş, bir grup partiliyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Daha sonra belediyenin karşısındaki caddede toplanan gruba hitap eden Demirtaş, 2 gündür bölgede internet hizmetinin kesildiğini savundu.

"HIRSIZLIK YAPIP SUÇ İŞLEMİŞLERSE BİZ KENDİ İÇİMİZDE CEZALANDIRIRIZ"

Demirtaş, Kışanak ve Anlı'ya bakandan alınan talimatla siyasi bir operasyon yapıldığını öne sürerek, şu ifadeleri kullandı:

"Belediye başkanlarımız gerçekten hırsızlık yapıp suç işlemişse öncelikle biz kendi içimizde cezalandırırız. Belediyelerimiz her dönem siyasette barış için çaba gösterdiler, belediyenin imkanlarını barış için seferber ettiler. Kimse belediyelerimizi 'silaha, şiddete ve teröre destek verdi' diye suçlayamaz."

Müfettişlerin bir kaç yıldır Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde inceleme yaptığını belirten Demirtaş, şimdiye kadar erken seçim talep ettiklerini ancak belediye başkanları göreve iade edilene kadar bu taleplerinden vazgeçtiklerini aktardı.

"SİYASETLE SONUÇ ALALIM İSTİYORUZ"

Ölümlerin engellenmesi için çabaladıklarını savunan Demirtaş, şöyle devam etti:

"Polis, korucu, asker, gerilla, bebek. kadın, yaşlı hepsi de anne baba evladıdır. Hiç kimsenin canı diğerinden üstün değil. 'Bu evlatlarımızı kurtaralım' diye uğraştık. Siyasetle sonuç alalım istiyoruz. Siyasetin yolunu açmazsanız siz şiddeti kendi elinizle teşvik etmiş olursunuz. Demokratik siyaset bizim için taktik değil, stratejik bir meseledir. Gelecekte de işimiz gücümüz bu olacak. Şiddet olağanüstüdür, normal olan siyaseti büyütmektir."

"PARTİLİLERİMİZ HER YERDE SOKAKTA OLMALIDIR"

"OHAL uygulaması darbecilere karşı ilan edildi, belediye başkanlarına uygulanamaz." diyen Demirtaş, şu görüşleri savundu:

"Herkes barışçıl gösteri ve protesto hakkını 81 ilde kullanmalı, partililerimiz her yerde sokakta olmalıdır. Valilik Şemse Allak Parkı'nı açsın, günün belli saatlerinde orada protesto yapılsın. Esnafımıza en küçük zarar gelmesini istemeyiz. Şiddete provokasyona mahal vermeyin. Bunu 'taktik olsun' diye söylemiyorum, net talimat olarak söylüyorum. Bizler irademize sokakta sahip çıkarız, bunun için şiddete ihtiyacımız yok."

Ekleme Tarihi: 27 Eki 2016 17:28