Politika Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:27

HDP'li Faysal Sarıyıldız onur vatandaşı olacak!

HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız Fransa'da 'Onur Vatandaşı' olacak.

HDP'li Faysal Sarıyıldız onur vatandaşı olacak!

Türkiye'den kaçarak Fransa'ya sığınan HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız Champigny kenti komünist belediye başkanı tarafından şehrin "Onur Vatandaşı" yapılacak.

Le Parisien gazetesinin haberine göre Cizre ile "kardeş belediye" prosedürünü, Cizre ilçesi "kalmadığı" için durdurduklarını söyleyen Champigny şehri komünist partili belediye başkanı Dominique Adenot, "ezilen halklar ile dayanışma politikaları" ışığında Fransa'ya sığınan HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın "Champigny şehri onur vatandaşı" yapılacağını söyledi.

FAYSAL SARIYILDIZ KİMDİR?

Firari HDP'li vekiller Avrupa Parlamentosu'nda!
AB Komisyonu sözcüsü PKK sorusuna yanıt vermedi

 

2015 yılında arabasında çok sayıda el bombası, tüfek, tabanca ve mermiyle yakalanan Faysal Sarıyıldız hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

ARACINDA SİLAH TAŞINDIĞI İDDİASI

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız hakkında 8 fezleke bulunuyor. Sarıyıldız ismini ön plana çıkaran neden ise, aracında terör örgütü için silah taşıdığı iddiası oldu.

YURT DIŞINDAN DÖNMEDİ

Savcılığın ifade çağrısına yanıt vermediği için HDP’ye yönelik yürütülen terör soruşturmasında hakkında kasım ayı başlarında gözaltı kararı çıkarılan Faysal Sarıyıldız için fezleke düzenlendi.

Şırnak Cizre’de 1975 yılında doğan Faysal Sarıyıldız’ın "silahlı terör örgütüne üye olmak ve yönetmek, silahlı terör örgütüne silah sağlamak, örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlarından arandığı biliniyor.

KAÇAK HDP'Lİ SARIYILDIZ AB KOMİSYONUNDA

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, geçtiğimiz günlerde AB Komisyonunda ağırlanmıştı. Sarıyıldız, AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ile bir araya geldi. Görüşmeye, 5 yıl Kandil Dağı'nda PKK saflarında yer alan ve terör faaliyetleri sebebiyle kırmızı bültenle aranan HDP'nin Avrupa Temsilcisi Eyüp Doru da katıldı.

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:27