Güncel Güncelleme Tarihi: 21 Ağu 2016 12:11

HDP: Saldırı üyelerimizin düğününe yapıldı, lanetliyoruz

Gaziantep saldırısı sonrasında HDP tarafından yapılan açıklamada, saldırının parti üyelerinin düğününe yönelik gerçekleştiği belirtilip saldırı en sert ifadelerle lanetlendi.

HDP: Saldırı üyelerimizin düğününe yapıldı, lanetliyoruz
Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu, Gaziantep'teki saldırı ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

İşte HDP tarafından yapılan o açıklama:

"Gaziantep'teki insanlık düşmanı saldırıyı lanetliyoruz. Gaziantep'te Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki partili üyelerimizin düğününe yönelik terör saldırısısonucunda salonda bulunan çoğunluğu kadın ve çocuk çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralımız var. Acımız büyük. Bu saldırıyı yapanları, arkasındaki güçleri, zihniyeti en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimizden oluşan bir heyet Gaziantep'e gitmek üzere yola çıkmıştır."

DEMİRTAŞ PROGRAMINI İPTAL ETTİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyetin de programlarının iptal edildiği açıklandı. HDP'den yapılan yazılı açıklamada, "Bir dizi diplomatik temasta bulunmak üzere bu gece saatlerinde Güney Afrika'nın Cape Town kentine gidecek olan Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş başkanlığındaki, milletvekillerimiz Sayın Bedia Özgökçe ve Sayın Osman Baydemir'den oluşan heyetimiz, Antep'te meydana gelen katliam nedeniyle programlarını iptal etmişlerdir" denildi.

Ekleme Tarihi: 21 Ağu 2016 12:11