Politika Güncelleme Tarihi: 15 Ara 2016 14:50

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü serbest bırakıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınan HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, mahkemede serbest bırakıldı.

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü serbest bırakıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermediği için hakkında zorla getirme kararı olan HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Ankara'dan Elazığ'a gitmek için bulunduğu Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındı.

İfade vermeye gitmediği için gözaltına alınan Önlü, Diyarbakır'a götürüldü. Önlü, terörle mücadele şubesindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, savunmasının ardından Önlü'nün serbest bırakılmasına karar verdi.

12 HDP'li milletvekili tutuklu

Daha önce aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu 10 HDP'li milletvekili tutuklanmıştı. HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın da tutuklanmasıyla bu sayı 12'ye çıktı.

Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ile Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, çıkarıldıkları mahkemelerce denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ise yurt dışında oldukları için, gözaltı kararı uygulanamamıştı.

(Kaynak: AA, Al Jazeera)

Ekleme Tarihi: 15 Ara 2016 14:50