Politika Güncelleme Tarihi: 4 Kas 2016 07:40

HDP'ye terör operasyonu Demirtaş ve Yüksekdağ ile birlikte 11 vekil gözaltına alındı

HDP'ye terör soruşturmaları kapsamında operasyon başlatıldı. HDP'nin eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ gözaltına alındı.

HDP'ye terör operasyonu Demirtaş ve Yüksekdağ ile birlikte 11 vekil gözaltına alındı
Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP'li milletvekillerine yönelik operasyon başlatıldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından 01:30'da attığı tweet ile Diyarbakır'daki evinin kapısında polislerin olduğunu ve 'zorla gözaltına alınma kararının' bulunduğunu yazdı. Demirtaş bu mesajı attıktan kısa süre sonra gözaltına alındı. Öte yandan HDP'nin diğer eş genel başkanı Figen Yüksekdağ da evine yapılan polis baskını sonrasında gözaltına alındı. İfade vermeye gitmeyen milletvekilleriyle ilgili gözaltı kararının ardından polis, HDP Genel Merkezi önünde güvenlik önlemleri aldı.
GEREKÇE: İFADEYE GİTMEYEN HDP'LİLERE GÖZALTI
TBMM'de kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin ardından haklarında fezlekelerle alakalı, aralarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bulunduğu milletvekilleri, savcılıklara giderek ifade vermişti. Ancak bu soruşturmalarda ifade vermeye gitmeyen HDP'li milletvekillerine yönelik ilgili başsavcılıklar tarafından gözaltı kararı verildi.

GÖZALTI KARARLARI UYGULANMAYA BAŞLADI

Bu çerçevede polis ekipleri HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu HDP'li milletvekillerine yönelik gözaltı kararlarını uygulamaya başladı.
HDP'liler hakkındaki gözaltı kararlarının, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındığı bildirildi.

DEMİRTAŞ GÖZALTINA ALINDI

Demirtaş saat 01:30'da attığı tweet'de evinin kapısında polislerin olduğunu ve zorla gözaltına alma kararının bulunduğunu yazdı. Selahattin Demirtaş bu mesajı attıktan kısa süre sonra polisler tarafından gözaltına alındı ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Ekleme Tarihi: 4 Kas 2016 07:40