Bülten Güncelleme Tarihi: 17 Oca 2024 15:49

Heybetli fabrika binalarını ısıtmak sanayicileri zorluyor

Kış aylarında heybetli fabrika binalarını ısıtmak, sanayicileri zorluyor. Geleneksel ısıtma sistemleri enerjinin yüzde 80'ini tüketerek kârlılığı düşürüyor.

Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü

Kışın Sanayicilerin Isıtma Sorunu ve Tasarruf İçin Çözüm Yolları

Kış aylarında heybetli fabrika binalarını ısıtmak, sanayicileri zorluyor. Geleneksel ısıtma sistemleri, kullanılan enerjinin yüzde 80'ini tüketerek kârlılığı düşürüyor.

Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, fabrikalarda verimli ısıtma yapabilmek için dikkat edilmesi gereken kriterleri paylaştı. Mühendislik hesaplamalarının doğru yapılması ve fabrika ısıtma sistemlerinin doğru kapasitelerde seçilmesi gerektiğini belirten Ünlü, radyant ısıtma sistemlerinin bu konuda avantaj sağladığını vurguladı.

Radyant ısıtıcıların geleneksel sistemlere göre yüzde 65 daha tasarruflu olduğunu belirten Ünlü, bu tasarrufun dört ana nedenini şu şekilde sıraladı:

fabrika

  1. Radyant ısıtıcılar, ışınım yoluyla doğrudan ortamdaki cisimleri ve insanları ısıtarak daha ekonomik bir ısıtma sağlar. Geleneksel sistemlerde ise bu süre 1 ila 2 saat sürebilir.
  2. Radyant sistemlerde genel ısıtmanın yanı sıra lokal ve spot ısıtma da yapılabildiği için sadece ihtiyaç duyulan bölgelerin ısıtılması sağlanarak tasarruf elde edilir.
  3. Radyant ısıtma sistemleri, transfer elemanlarına ihtiyaç duymaz, bu nedenle ısı kaybı yaşanmaz. Geleneksel sistemlerde ise ısı kayıpları yüzde 10'lara kadar çıkabilir.
  4. Radyant ısıtıcılar, ilk yatırım maliyetinde geleneksel sistemlere göre ortalama yüzde 25 ila 30 daha düşük olmasıyla dikkat çeker ve kısa sürede kendini amorti eder.

Sanayicilere önerilen bu modern ısıtma çözümü, enerji tasarrufu ve konforu bir araya getirerek kışın fabrika işletmelerinde etkili bir performans sunmaktadır.

Ekleme Tarihi: 17 Oca 2024 15:00