Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 28 Mar 2016 18:12

Hiç veda edilmedi!

Hiç veda edilmedi!
Pek çok şiire konu, milyonlarca şaire ilham kaynağı olan sonbahar; bu kez bir başka sanatçıya Süleyman Seba’ya ilham kaynağı oluyordu. Sahada tıpkı bir ressam gibi seyirten, sanatçının tuvaline vurduğu her fırça darbesi gibi naif, nazik ve planlı olan bu genç futbolcu, İnönü stadının ilk golünü atarak bir efsanenin kapısını aralıyordu.

23 Kasım 1947 tarihli bu maçta her ne kadar AIK – Beşiktaş’a karşı 3-2 kazanmış olsa da binlerce taraftar, merhaba dedikleri bu futbol mabedinin onlara yaşatacağı sevinçlerden, hüzünlerden habersizdi…

Dünyanın en güzel stadı…

France Football ve Euro Sport tarafından dünyanın en güzel 3. stadı olarak lanse edilen, bir efsane Pele’ye göre ise; dünyanın en güzel stadı olan Beşiktaş İnönü stadyumu 1998 yılına kadar Beşiktaş dışında birçok futbol takımına da ev sahipliği yaptı.

İstanbul Spor, Galatasaray ve Fenerbahçe stadyumun konuklarından sadece bir kaçıydı. 1998 yılında Beşiktaş yönetimi tarafından 49 yıllığına kiralanan İnönü stadı 2004 yılında dönemin başkanı Serdar Bilgili’nin girişimleri ile tadilata alınarak kapasitesini artırdı.  

Bu Asla Veda Değil…

Fikret Orman’dan bir önceki yönetim olan Yıldırım Demirören yönetiminin 21 ayrı kuruldan onay alarak başlattığı bu silsilede ilk kazmayı vurmak Fikret Orman yönetimine nasip oldu.

Tüm engellemelere, tüm demotivasyon çalışmalarına rağmen büyük bir kararlılıkla temeli atılan ve yapımına başlanan İnönü Stadı 145.000 m2’lik devasa alanı ve ortalama 450 Milyon TL maliyetiyle; ‘yapılamaz’ diyenleri haklı çıkarır bir havadaydı.

Ancak Vodafone ile yapılan Türkiye’nin en büyük sponsorluk anlaşması, mali sorunları ortadan kaldırdığı gibi dünyanın en modern, en teknolojik statlarından birini Beşiktaş’a müjdelemişti.

Özellikle bu sponsorluk anlaşmasından sonra taraftarların da stadın tamamlanacağına olan inancı iyice arttı. 

En modern stat…

Vodafone gibi bir teknoloji devini arkasına alan Beşiktaş bu stat ile çıtayı o kadar yukarıya çıkarttı ki ilk maçın oynanacağı 11 Nisan akşamı maçı görme engelli sporseverler dahi takip edebilecek.

İçerisinde balo, moda merkezi, müzik stüdyosu, müze gibi pek çok yaşam alnını barındıran Vodafone Arena için Fikret başkanın söylediği “Burası stadyum değil! Bir spor anıtı” sözü durumu çok güzel özetliyor. 

Bilet fiyatlarına gelince; pahalı mıdır, ucuz mudur bilmiyorum. Ancak alınacak hizmetin ve seyretmeye değer futbol şovunun tam karşılığıdır gibi geliyor bana…

[email protected]

tipobet - sultanbet - supertotobet - tempobet - trbet

Ekleme Tarihi: 28 Mar 2016 18:12