Güncel Güncelleme Tarihi: 9 Eki 2016 15:31

Hükümet'in Şemdinli saldırısına ilk tepkisi 'twitter'dan geldi

Şemdinli'de 9'u asker 17 kişinin şehit olduğu hain saldırının ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır." dedi.

Hükümet'in Şemdinli saldırısına ilk tepkisi 'twitter'dan geldi
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Durak Karakolunda meydana gelen saldırıda 9 askerin şehit olması ve 11 kişinin yaralanmasının ardından hükümetten ilk açıklama geldi. Sosyal medyadan açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır." dedi.

Kurtulmuş'un açıklamasının ardından bilonço daha da ağırlaştı. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlk belirlemelere göre 9 asker şehit olmuş, 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 11'i asker, toplam 27 yaralı askeri helikopterle hastanelere sevk edilmiştir" denildi.

"HESABI SORULACAK"

Numan Kurtulmuş'un sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

"Şemdinli'de hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır."

İşte o mesajlar:



LÜTFİ ELVAN: HEPSİNİN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

Öte yandan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da saldırının ardından yaptığı açıklamada, "35 yıldır girilemeyen yerlere emniyet güçlerimizin teker teker girmesi terör örgütü ve bunların destekçileri üzerinde ciddi bir rahatsızlık meydana getirdi ama bu mücadelemiz devam edecek. Allah'ın izniyle girilmedik bir metrekarelik alan dahi bırakmayacağız. Hepsinin kökünü kazıyacağız." dedi.

Ekleme Tarihi: 9 Eki 2016 15:31