Medya Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:26

Hüsnü Mahalli niye gözaltına alındı işte attığı olay twitler

Hüsnü Mahalli twitter üzerinden yazdıklarından dolayı gözaltına alındı. Suriye kökenli olmakla bilinen Hüsnü Mahalli kimdir ve en son neler yazdı. İşte twitterından yansıyanlarla Hüsnü Mahalli;

Hüsnü Mahalli niye gözaltına alındı işte attığı olay twitler

TÜRKİYE'nin tanınmış kalemlerinden Suriye kökenli gazeteci Hüsnü Mahalli, sosyal medya üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri önce Hüsnü Mahalli'nin evinde arama yaptı. Bazı dijital malzemelere incelemek üzere el koyan polis Hüsnü Mahalli'yi de gözaltına aldı. Mahalli'nin gözaltına alınma gerekçesi "sosyal medya üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan soruşturma" olarak gösterildi.

ERKAN TAN MI HEDEF GÖSTERDİ? A Haber kanalında yayımlanan ‘Sabah Ajansı' programının sunucusu Erkan Tan, Gazeteci-Yazar Hüsnü Mahalli’ye ‘Sen katilin itisin' demişti.

HÜSNÜ MAHALLİ'NİN TWITTERDAN YAZDIKLARI

Peki Hüsnü Mahalli ne yazmıştı da gözaltına alınmıştı. Twitterdan son yazdıklarına baktığımızda Suriye'nin Halep'i almasını alkışladığı mesajlar öne çıkıyor. Mahalli'nin iddiasına göre de Halep'te öldürülenler siviller değil Nusra militanları...

İşte Hüsnü Mahalli'nin gözaltından önce yazdığı son twitler;

-Halep işi tamam. Medyanın şarlatan yaratıklarına duyurulur. Yalanların sonu geldi. Her gün Halep'te 'sivil ölümlerden' söz eden şarlatanlar Halep halkının teröristlerden kurtulmayı nasıl kutladığını seyretsin.

-Halep'te teröristlerin yok edilmesinden dolayı kafayı üşten medyanın şarlatanları Nusra saflarına katılıp Hurilerin hayalini kurabilir.

-Halep işi bitmiş ama Mossad -CİA operasyon merkezi El-Cezira bizdeki şatlatanlar gibi tezgaha devam. İşe yaramaz!

-Baylar Bayanlar yandaş olmanın da bir rejonu var! Üzüldüğünüz tipler Nusra katilleri Onlar Türkiye'ye göre de terörist Göz yaşlarınıza yazık

-Zavallı şatlatan yaratıklar : Halep yalanlarınız tamam şimdi sırada Suriye gerçekleri var. Boşuna uğraşmayın yakında işiniz bitecek. Halep tamam sırada başka yerler var. Suriye'de teröristler yok edilecek Türkiye terörden kurtulacak. 2011 öncesinde olduğu gibi. Bana küfreden zavallılar : 100 bin terörist tank, top, roket, kimyasal silah ve diğer ağır silahlarla Türkiye'de olsaydı ne yapardınız??



ATTIĞI SON TWİT DE BU!
Hüsnü Mahalli'nin gözaltından önce twitterdan attığı son mesajda şöyle oldu;

-Zavallı Aktrollere acıdım:) Benden bu kadar. Hadi yatağa. Devamı yarın Medya Mahallesi'nde. Halk Tv : 11.00

HÜSNÜ MAHALLİ KİMDİR? ASLEN NERELİ?

Peki gözaltına alınan Hüsnü Mahalli kimdir aslen nereli ve hangi gazetede yazıyor?

Hüsnü Mahalli 23 Mayıs 1949’da Suriye’nin Cerablus şehrinde doğdu. Türkmen Barak aşiretinde olan Hüsnü Mahalli, Orta Doğu ve siyaset uzmanı olarak bilinen akademisyen gazetecilerden. Bir dönem Akşam gazetesinde yazan Hüsnü Mahalli daha sonra Halk TV'de yorumcu olarak ekrana gelmeye başladı.

Hüsnü Mahalli, 1949 yılında Suriye’de doğduktan sonra eğitimine Türkiye'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu’nu bitirdikten sonra aynı üniversite de yüksek lisansını, Uluslararası İlişkiler’de de doktorasını tamamladı. Mahalli’nin tezinin konusu “Türk Arap ilişkileri” idi. BBC, NBC gibi uluslararası televizyonların yanı sıra pek çok Arap ülkesinde radyo, dergi, gazete, ajans gibi basın yayın organlarında görev aldı.

Erkan Tan’dan Hüsnü Mahalli ve CHP’li vekil için şok laflar!
Erkan Tan Fethullah Gülen'i övüyor! CHP'liler bunu paylaşıyor

 

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:26