Kulis Güncelleme Tarihi: 31 Ağu 2016 21:12

İçişleri Bakanı Efkan Ala neden istifa etti? İşte istifanın perde arkası

Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı'ndan istifasının perde arkası ortaya çıktı. Ala'nın Dolmabahçe Mutabakatı sonrası görevine devam eden son isimdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala neden istifa etti? İşte istifanın perde arkası
Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevden ayrılmasını değerlendirdi. Zeyrek, Efkan Ala'nın istifasıyla ilgili ulaştığı kulis bilgilerini anlattı.

ALA'NIN İSTİFASINDA İKİ NEDEN OLABİLİR

Zeyrek'in Efkan Ala'nın yakın çevresinden ve Beştepe'den aldığı kulis bilgilerine göre; Ala'nın görevden ayrılmasında öne çıkan iki neden var. Nedenlerden biri, Efkan Ala'nın üzerindeki yükün ağırlığı nedeniyle istifa etmiş olabileceği. Yeniden yapılanma sürecinde Ala yorgunluğu nedeniyle nöbet değişimi talep etmiş olabilir. Diğeri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ala'nın istifasını istemiş olması.

KUVVETLİ OLASILIK ERDOĞAN'IN İSTİFASINI İSTEMİŞ OLMASI

Deniz Zeyrek'e göre ise istifada en kuvvetli neden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ala'nın istifasını istemesi. Zeyrek, Erdoğan'ın kamu kuruluşlarındaki FETÖ operasyonlarında Efkan Ala ile yöntem yönünden ayrıştıklarını, bunun için de Ala'nın görevden ayrılmasını istediğini ve bunu da sağlam bir kulisten duyduğunu söyledi.

DOLMABAHÇE TESPİTİ

Öte yandan CNN Türk yayınına bağlanan Hande Fırat ise çarpıcı bir tespitte bulundu. Fırat, Dolmabahçe Mutabakatı sırasında kadraja giren ve görevde kalmaya devam eden son AK Partili bakanın Efkan Ala olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevinden istifa ettiğini duyurmasının ardından, Dolmabahçe Mutabakatı'nda hükümeti temsil eden herkes görevinden ayrılmış oldu. AK Parti ile HDP arasında 10 maddelik anlaşmanın imzalandığı 'Dolmabahçe Mutabakatı' fotoğrafına giren Yalçın Akdoğan ve Mahir Ünal, Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında kurulan 65. Hükümet kabinesine alınmamıştı.

Fotoğrafta devlet adına bulunan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu halen görevine devam ediyor.

 

Ekleme Tarihi: 31 Ağu 2016 21:12