Güncel Güncelleme Tarihi: 18 Haz 2022 23:11

İçişleri Bakanı Soylu'nun tarımı kurtarma ideali Afgan çobanlar

AKP Gaziantep İl Teşkilatı, Haziran ayı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısıjnda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarımdaki kurtuluşu Afganlardan umuyor.

İçişleri Bakanı Soylu'nun tarımı kurtarma ideali Afgan çobanlar

11 yılda 210 bin Suriyeliyi Türk vatandaşı yaptıklarını ifade eden Bakan Soylu, "Elbette ki bir takım dertler sıkıntılar olabilir. Ekonomiye katkıları var mı, yok mu? Var. Afgan çobanları alalım tarımın ne olacağını hep birlikte görelim, bu düşmanlığın bir anlamı yok. Tam 506 bin Suriyeli gönüllü olarak geri döndü" dedi.

AKP Gaziantep İl Teşkilatı, Haziran ayı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı düzenlendi.

“11 YILDA 700 BİN SURİYELİ DOĞDU”

Türkiye'de 11 yılda 700 bin Suriyeli çocuğun doğduğunu vurgulayan Bakan Soylu, “İnsanlar keyfinden bizim sınırlarımıza gelmediler. Allah hiç kimseyi imtihan etmesin. Siz çocuklarınıza ‘Yanınızdaki evde yangın varken perdeyi kapatın mı' diyorsunuz anneler. Nerde kaldı bize büyüklerimizin yaptığı nasihatler. Ne yapacaktık. Sırtımızı mı dönecektik? Bir imtihana tabi tutulduk. Bu millet bu imtihanda sınıfta kalmadı. Batı kaldı, Avrupa kaldı. Neymiş çok suç işliyorlarmış. Almanya'da yabancıların suç ortalaması yüzde 33, Türkiye'de ise 1.3'tür. Niye bizi birbirimize düşürecekler. Cumhurbaşkanımız bunlara ‘Gelin bu terör koridorunda evler yapalım' dedi. Kimsenin sesi çıkmadı” diye ekledi

“AFGAN ÇOBANLARI ALALIM TARIMIN NE OLACAĞINI HEP BİRLİKTE GÖRELİM”

Bakan Soylu, “Tam rakam söyleyemem ama 11 yılda 210 bin Suriyeliyi Türk vatandaşı yaptık. Almanya'da 1 milyon 250 bin yabancıyı vatandaş yaptı. Şunu ifade edeyim. Elbette ki bir takım dertler sıkıntılar olabilir. Ekonomiye katkıları var mı, yok mu, var. Afgan çobanları alalım tarımın ne olacağını hep birlikte görelim, bu düşmanlığın bir anlamı yok. Tam 506 bin Suriyeli gönüllü olarak geri döndü. Nereye döndü. Oluşturduğumuz güvenli bölgelere geri döndü. Azez, Cerablus, Mare, Çobanbey, Rasulayn ve Telabyad'a döndü” dedi. 

Ekleme Tarihi: 18 Haz 2022 23:11