Ekonomi Güncelleme Tarihi: 19 Eyl 2016 23:26

İflas erteleme yasağına şirketlerin bulduğu yeni çözüm

Hükümetin son yıllarda hızla artan iflas erteleme taleplerini OHAL süresince yasaklamasının ardından mali durumu sıkıntıya düşen şirketler borç yönetimi için 12 yıldır kullanılmayan konkordatoya başvuruyor.

İflas erteleme yasağına şirketlerin bulduğu yeni çözüm
Son 1 ayda aralarında Park Bravo’nun da olduğu 15 firma konkordato için başvurdu.

İflas erteleme başvuruları olağanüstü hal (OHAL) süresince yasaklanınca, firmalar, son 12 yıldır kullanılmayan konkordatoya yeniden dönüş yaptı.

Hürriyet'in haberine göre, son bir ayda Türkiye genelinde 15 firma konkordato davası açtı. Ünlü tekstilci Kamil Özçoban’ın yarım asır kadar önce temelini attığı Park Bravo ile tesettür giyim markası 2 Yaka Mağazacılık konkordato başvurusu yapan şirketler arasında yer aldı.

Konkordato, iflas ertelemeye göre uygulaması daha zor ve iflas riski daha yüksek bir yöntem. Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) iflas erteleme taleplerinin 1 Ağustos itibari ile yasaklanması, Fetullahçı Terör Örgütü’ne yakın şirketlere yönelik bir ‘tedbir’ olarak açıklandı. Mali darboğaza giren şirketlere bir tür koruma sağlayan iflas ertelemeler yasaklanınca, son 12 yıldır tercih edilmeyen konkordato yeniden gündeme geldi.

Ekleme Tarihi: 19 Eyl 2016 23:26