Asayiş Güncelleme Tarihi: 4 Şub 2024 11:00

İnternet ikinci el silah pazarına döndü tehlike büyüyor

Türkiye genelinde internet üzerinde sıfır ve ikinci el silah satışlarında artış var. Bireysel silahlanma eğilimini ve silah satışları toplumu tehdit ediyor.

silah

Silah Satışları İnternet Üzerinde Artıyor: Telegram'da Silah Mağazaları

Son zamanlarda artan şiddet olayları, bireysel silahlanma eğilimini ve silah satışlarını gündeme getiriyor. Türkiye genelinde internet üzerinde sıfır ve ikinci el silah satışlarına rastlamak mümkün. Özellikle denetimsiz bir şekilde gerçekleşen silah ticareti, sosyal medya platformlarından biri olan Telegram üzerinde de dikkat çekiyor.

Telegram kanallarında, kuru sıkı tabancalardan pompalı tüfeklere kadar çeşitli silahların satışı yapılmakta. Özellikle İstanbul, İzmir, Antalya ve Ankara gibi büyük şehirlerde elden teslimatla gerçekleştirilen bu silah satışları, kargo ile diğer şehirlere gönderilebiliyor.

silah 1

Bir kanalda 2 bin 600 üyeli bir grup, aynı kullanıcı adına sahip kişilerin sürekli olarak silah almasına dikkat çekiyor. Grup yöneticisi, denetimsiz silah satışlarından dolayı diğer gruplarda insanların dolandırıldığını belirtiyor. Grup içinde yapılan bir duyuruda, alıcıların ciddiyetini göstermek adına ürünlerin bizzat görüntülü konuşma ile gösterileceği ifade ediliyor.

Diğer bir grupta ise satılan silahların İstanbul Anadolu yakasında elden teslim edileceği bilgisi paylaşılıyor. Silah satışı ile ilgili birçok sohbet kanalının da bulunduğu Telegram'da, silah alım-satımı ve kullanımı ile ilgili yüzlerce mesaj atılıyor.

silah 2

Bu durum, memur ve polislerin dikkatini çekmiş olacak ki grup içinde "grupta memur ve sivil polis olabilir" uyarıları da yapılıyor. Ancak bir kullanıcı, yakalanmanın somut delillere dayandığını ve sadece ihbar veya ifşa edilme durumuyla yetinilmediğini ifade ediyor.

Bu haberle birlikte, Çorum'un Sungurlu ilçesinde 9 yaşındaki bir çocuğun tüfek kazası sonucu yaşamını yitirdiği trajik bir olaya da değiniliyor. Çocuğun ölümü, bireysel silah kullanımının ne kadar tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

silah 3

Ekleme Tarihi: 4 Şub 2024 11:00