Dünya Güncelleme Tarihi: 19 May 2024 19:00

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri Azerbaycan'da düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter, Doğu Azerbaycan'da şiddetli rüzgar ve yoğun sis nedeniyle kaza geçirdi.

iran cumhurbaşkanı reisi

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi Taşıyan Helikopter Kaza Yaptı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter, Doğu Azerbaycan'da şiddetli rüzgar ve yoğun sis nedeniyle kaza geçirdi. Helikopterde, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da bulunuyordu. Kaza sonrası bölgeden gelen görüntülerde yoğun sisin etkisi dikkat çekti.

Kaza ve İlk Yardım Ekipleri

Helikopter, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında bir baraj açılışına katılmak üzere yola çıkmıştı. İran Devlet Televizyonu, helikopterin sert iniş yaptığını ve kaza bölgesine ilk yardım ekiplerinin sevk edildiğini bildirdi. Reisi'nin konvoyunda toplam üç helikopter bulunduğu öğrenildi.

Zor Hava Koşulları

İran İçişleri Bakanlığı, kazanın başkent Tahran'ın yaklaşık 600 kilometre kuzeybatısındaki Culfa kenti yakınlarında meydana geldiğini açıkladı. Yardım ekiplerinin zor hava koşulları nedeniyle bölgeye ulaşmakta güçlük çektiği ifade edildi.

Bölgedeki Yoğun Sis

Kaza bölgesinden gelen görüntülerde yoğun sisin hâkim olduğu görülüyor. Bu durum, arama-kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor. İçişleri Bakanı Ahmad Vahidi, "Cumhurbaşkanını (Reisi) taşıyan helikopter kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldı. Kurtarma ekipleri henüz bölgeye ulaşmadı." dedi.

Kurtarma Çalışmaları

Arama-kurtarma ekiplerinin kazanın olduğu bölgeye ulaşmaya çalıştığı belirtiliyor. Sis ve şiddetli rüzgar, ekiplerin çalışmalarını zorlaştırsa da kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Ekleme Tarihi: 19 May 2024 19:00