Dünya Güncelleme Tarihi: 20 May 2024 10:00

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önceki son fotoğrafı

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri bakanının son fotoğrafı.

iran cumhurbaşkabnı reisi

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Ölmeden Önce Çekilen Son Fotoğrafı Ortaya Çıktı

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı.

Helikopter Kazası

Azerbaycan ziyareti dönüşü olumsuz hava koşulları nedeniyle düşen helikopterde hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan’ın yanı sıra helikopterde bulunan diğer 6 kişi de yaşamını yitirdi. İran devlet televizyonu, helikopterin dağlık araziden geçerken kaybolduğunu ve tamamen küle döndüğünü doğruladı. Helikopterin yeri, Türkiye’den gönderilen Akıncı İHA tarafından tespit edildi.

İran Anayasasına Göre Süreç

İran İslam Cumhuriyeti anayasasının 131. maddesine göre, cumhurbaşkanının görevi başında ölmesi durumunda, tüm devlet meselelerinde son sözü söyleyen İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in onayıyla, cumhurbaşkanı birinci yardımcısı görevi devralacak. Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı, meclis başkanı ve yargı başkanından oluşan bir konsey, en fazla 50 gün içinde yeni cumhurbaşkanı için bir seçim düzenlemek zorunda. Mevcut takvime göre ise, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2025 yılında yapılması planlanıyor.

Helikopter Yangın Sonucu Küle Döndü

İran devlet televizyonu tarafından yapılan açıklamada, helikopterin dağlık araziden geçerken kaybolduğu ve kaza sırasında tamamen küle döndüğü belirtildi. Olay yerinin, Türkiye’den gönderilen Akıncı İHA tarafından tespit edildiği ve kazada hayatını kaybedenlerin arasında Cumhurbaşkanı Reisi’nin de bulunduğu doğrulandı.


Kaynak:

  • İran Devlet Televizyonu
  • Anayasa Madde 131

Ekleme Tarihi: 20 May 2024 10:00