Dünya Güncelleme Tarihi: 20 May 2024 10:00

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast şüphesi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili yeni iddialar gündeme geldi.

reisi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin Ölümünde Suikast İddiası! Drone Enkazın Çevresinde Birini Görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili yeni iddialar gündeme geldi. Drone ile kaydedilen görüntülerde, helikopter enkazı çevresinde bir kişinin hareket ettiği tespit edilince, suikast iddiaları güçlendi.

Suikast İddiaları

Azerbaycan ziyareti dönüşü olumsuz hava koşulları nedeniyle düşen helikopterde hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’ın ölümüne ilişkin ortaya atılan suikast iddiaları dikkat çekti. Enkazın yerini tespit etmek amacıyla gönderilen drone ile kaydedilen görüntülerde, kazanın olduğu bölgeden hızlı adımlarla uzaklaşan bir kişi görüldü.

Fransız Televizyonundan Çarpıcı İddia

Fransız televizyonu Kanal I24, suikast iddialarını destekleyen çarpıcı bir detay sundu. Canlı yayında, düşen helikopterin pilotu Eli Kopter'in Mossad ajanı olduğunu iddia eden kanal, olayın arkasında İsrail’in olabileceğini ima etti.

Helikopter Kazasının Ardından

İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın Azerbaycan dönüşü olumsuz hava koşulları nedeniyle helikopterlerinin düştüğünü ve kazada helikopterin tamamen küle döndüğünü doğruladı. Helikopterin yeri, Türkiye’den gönderilen Akıncı İHA tarafından tespit edildi.

Hızlı Adımlarla Bölgeden Uzaklaşan Kişi

Kazanın ardından bölgeye gönderilen drone ile kaydedilen görüntülerde, bir kişinin helikopter enkazı çevresinde hızlı adımlarla hareket ettiği görüldü. Bu görüntüler, suikast iddialarını güçlendirirken, Fransız televizyonunun iddiaları olayın farklı bir boyut kazanmasına yol açtı.


Kaynak:

  • Fransız Televizyonu Kanal I24
  • İran Devlet Televizyonu
  • İHA Görüntüleri

Ekleme Tarihi: 20 May 2024 10:00