Dünya Güncelleme Tarihi: 26 Eyl 2023 01:00

İran Netanyahu'nun olduğu İsrail'in yargı arşivini patlattı

İran, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da dosyalarının bulunduğu yargı arşivinin 'hack'lendiği iddia edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

İran İddiası: Netanyahu Adli Bir Olaya Karıştı ve İsrail Yargısının Arşivi Ele Geçirildi

İran, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun adli bir olaya karıştığını iddia ediyor ve İsrail yargısının tüm arşivini ele geçirdiğini ileri sürüyor.

İsrail'de siyasi bir çalkantı yaşanıyor, çünkü İranlı bir güvenlik kaynağı tarafından ortaya atılan iddia, ülkenin Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun adli bir olaya karıştığını ve hatta İsrail yargısının arşivinin İran tarafından ele geçirildiğini öne sürüyor.

İddiaya göre, Savunma Bakanı Yair Lapid'in telefonunun hacklenmesi olayı, Netanyahu'nun adli bir soruşturmanın içine çekilmesine neden oldu.

Lapid'in Gelecek Partisi'nden bir üyenin, Netanyahu'nun İsrail'deki en üst düzey görev olan başbakanlık için uygunluğunu sorgulamak üzere yargıya başvurduğu iddia ediliyor.

İran tarafından ele geçirildiği ileri sürülen İsrail belgelerinde ise Netanyahu'nun ve eşi Sara'nın psikolojik rahatsızlıklar yaşadığı ileri sürülüyor.

Tehran Times'ın aktardığına göre, İranlı bir güvenlik kaynağı, İsrail yargısının dosyayı ulusal güvenliğe tehdit olarak gördüğü için henüz açıklamadığını belirtiyor ve bu olayın ayrıntılarının açığa çıkması durumunda Netanyahu'nun siyasi kariyerinin tehlikede olabileceğini ifade ediyor.

Netanyahu'nun kamu görevinden men edilmesini talep eden bir üye tarafından başlatılan davanın mahkemeye taşındığı ve mahkemenin belgeleri incelediği iddia ediliyor.

Ancak üst düzey bir yargı yetkilisinin, davayı İsrail'in ulusal güvenliğini tehlikeye atabileceği gerekçesiyle rafa kaldırdığı ileri sürülüyor.

Netanyahu'nun bu davanın yanı sıra rüşvet, zorbalık ve siyasi nüfuz yoluyla rafa kaldırılan başka davalarla da karşı karşıya olduğu iddia ediliyor.

Bu davalardan birinin, Lapid'in partisinin üyelerinin ve Lapid'in kendisinin telefonlarının hacklenmesiyle ilgili olduğu ve gözlemcilerin hack olayının arkasında Netanyahu'nun olabileceğini belirttiği ifade ediliyor.

Ekleme Tarihi: 26 Eyl 2023 01:00