Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 9 Eyl 2016 14:14

İş ve Sanat Dünyası Pera Müzesi’nin yeni sergilerinde buluştu!

Pera Müzesi, yeni sezonun ilk sergilerini kalabalık bir davet eşliğinde tanıttı.

İş ve Sanat Dünyası Pera Müzesi’nin yeni sergilerinde buluştu!
Teknoloji ve sanatı bir araya getiren Katherine Behar: Veri Girişi ile genç sanatçıları konuk eden Karşılaşmalar sergileri için düzenlenen gece, sanat ve iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı kurucularından İnan Kıraç ile Vakfın Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü Özalp Birol’un katılımıyla gerçekleşen davete, iki serginin de tüm sanatçı ve küratörleri eşlik etti. Ayrıca genç koleksiyonerler, sanatçılar ve çok sayıda konuk sergilere yoğun ilgi gösterdi.

Pera Müzesi’nde teknoloji ve sanatı bir araya getiren Veri Girişi sergisi, Katherine Behar’ın dijital kültürün ekonomik, politik ve sosyolojik etkilerini deşifre eden eserlerinden yola çıkarak, sanatın dijital kültür ve teknolojik gelişmelerle olan ilişkisine eğiliyor. Küratörlüğünü Pera Müzesi ekibinden Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley’in yaptığı sergide Behar’ın, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan aldığı ilhamla ürettiği yeni eserler öne çıkıyor.

Karşılaşmalar sergisi ise tarihiyle ve ışığıyla adından söz ettiren Antalya’da üretilen sanat yapıtlarına odaklanırken şehrin dokusu ve sahip olduğu zengin kültürel altyapıya dair güçlü referanslar içeriyor. Güzel Sanatlar Fakültesi seçici kurul değerlendirmeleri ve Ebru Nalan Sülün küratörlüğünde hazırlanan sergi, fakülte bünyesindeki Resim, Heykel, Grafik, Seramik, Fotoğraf, Geleneksel Sanatlar ve Sinema Bölümü öğrencileri ve mezunlarının seçilmiş eserlerini bir araya getiriyor.

Sanatseverlerin ilgi ile karşıladığı sergiler, 16 Ekim tarihine kadar izlenebilir.

Ekleme Tarihi: 9 Eyl 2016 14:14