Bülten Güncelleme Tarihi: 7 Eki 2023 01:00

İsdemir 53 yıldır Türkiye ve dünya için üretiyor

Demir-çelik sektörünün önde gelen temsilcilerinden İsdemir, 2023'te 53. yılını kutluyor ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaya devam ediyor.

İsdemir

Sanayi ve kalkınmanın temel taşı olan demir-çelik sektörünün liderlerinden İsdemir, Türkiye ve dünya için üretmeye devam ediyor.

2023, Cumhuriyet'in 100. yılını kutladığı bir yıl ve İsdemir de 53. kuruluş yıl dönümünü bu özel yılda kutluyor.

Türkiye'nin hem uzun hem de yassı çelik üreten tek entegre tesisi olan İsdemir, İskenderun'un yanı sıra ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunuyor.

OYAK Maden Metalürji şirketlerinden İsdemir, 1970 yılında temeli atıldıktan sonra Türkiye'nin küresel çelik gücü haline geldi.

Son teknoloji üretim bantlarında ürettikleri ürünlerle boru imalatı, gemi yapımı, inşaat ve imalat gibi birçok sektöre temel girdi sağlıyorlar.

İsdemir, çevreye duyarlı üretim ilkesine bağlı olarak karbon ayak izini azaltma çalışmalarına da öncülük ediyor.

İsdemir, Türkiye ve dünyada önemli bir marka olarak kabul ediliyor ve yaklaşık 5,8 milyon ton/yıl sıvı çelik, 3,5 milyon ton/yıl yassı ürün, 0,6 milyon ton/yıl kangal ve 2,5 milyon ton/yıl kütük nihai ürün üretim kapasitesine sahip.

Ayrıca, kütük, kangal, sıcak rulo ve slab üretimi yaparak çeşitli yan ürünler elde ediyorlar.

İsdemir, 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması-2022'de altıncı sırada yer alarak Türkiye ağır sanayisinin öncülerinden biri olarak kabul ediliyor.

İskenderun'un ekonomik gelişimine önemli katkılarda bulunan İsdemir, dünya geneline yapılan ihracatlarıyla Türkiye'nin dış ticaretinde de önemli bir rol oynuyor.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında üretime ara vermek zorunda kalan İsdemir, kısa bir süre içinde üretim bantlarını yeniden devreye alarak tam kapasite ile faaliyetlerine devam etti.

Ekleme Tarihi: 7 Eki 2023 01:00