Güncel Güncelleme Tarihi: 16 Eki 2016 19:21

IŞİD'in Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cabel, kendini patlattı

Gaziantep'te düzenlenen 2. operasyonda IŞİD terör örgütünün beyni olarak bilinen Mehmet Kadir Cabel, kendini patlattı, eşi ve 2 çocuğu sağ yakalandı.

IŞİD'in Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cabel, kendini patlattı
Gaziantep'te terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlar kapsamında, örgütün il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu Mehmet Kadir Cebael etkisiz hale getirildi, bir canlı bomba ise sağ ele geçirildi.

Gaziantep'ten son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Üniversite Bulvarı'ndaki IŞİD'in hücre evine düzenlenen baskında bir canlı bomba kendini patlatmış, 3 polis şehit düşmüştü. Bu gelişmenin ardından bir operasyon da Burak Mahallesine düzenlendi. Buradaki operasyonda da bir canlı bomba kendini infilak ettirdi.

IŞİD'İN KİLİT İSMİ

Alınan bilgiye göre, Gaziantep'teki Alevi Kültür Derneğine "canlı bomba" saldırısı yapılacağı istihbaratını alan ve terör örgütü DEAŞ'a yönelik il genelinde geniş kapsamlı çalışma başlatan polis ekiplerince düzenlenen operasyonlar çerçevesinde, örgütün il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu Mehmet Kadir Cebael'in Şehitkamil ilçesinde bir evde saklandığı bilgisine ulaşıldı.

Bunun üzerine bölgeye giden ekipler, Cebael'i operasyonla etkisiz hale getirdi. Teröristin parçalandığı evde eşi ve iki çocuğu ise sağ olarak ele geçirildi.

EMNİYET'İN ARANAN CANLI BOMBALAR LİSTESİNDEYDİ

Gaziantep'teki operasyonda kendini patlatan Cabel, Emniyet'in aradığı canlı bombalar listesindeydi.

VALİ YERLİKAYA: ÖRGÜTÜN BEYNİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, "Alevi Kültür Derneğimize, birliğimize, kardeşliğimize kastetmek isteyen, terör örgütünün beyni olarak nitelendirilen Mehmet Kadir Cebael, operasyonla etkisiz hale getirildi. Polis teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazi polislerimize şifalar diliyorum." dedi.

Yerlikaya, terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlara ilişkin ise, "19 şüpheli gözaltına alındı, bir depo içerisinde poşetlenmiş 15 kilogram TNT ve 9,5 kilogram anti tank mayını ele geçirildi." dedi.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Öğle saatlerinde yapılan hücre evi operasyonunun ardından polisin burada kendisini patlatan 'canlı bomba' ile irtibatlı olduğunu saptadığı Burak Mahallesi'ndeki adrese ulaştı. Zırhlı araçlarla mahalleye giden polis ekipleri, önce bir işyerine baskın yaptı ve burada bazı kişileri gözaltına aldı, burada patlayıcılar ele geçirildi.

'TESLİM OL' ÇAĞRISINA ATEŞLE KARŞILIK VERDİ, ÇATIŞMA ÇIKTI

Polis, bu baskının ardından IŞİD'in sözde Gaziantep sorumlusu olan Mehmet Kadir Cabael'in adresine ulaştığı ve 5'inci katında oturduğu 8 katlı apartmana gitti. Çevre önlemi alan polis 'teslim ol' çağrısı yaptı ancak terörist Mehmet Kadir Cabael ateşle karşılık verdi ve çatışma çıktı.

KAÇAMAYACAĞINI ANLADI, KENDİNİ PATLATTI

Özel Harekat timlerinden kaçamayacağını anlayan Mehmet Kadir Cabael'in bulunduğu dairede bir hareketlenmenin hemen ardından şiddetli patlama meydana geldi. Parçalanarak ölen 'canlı bomba' Mehmet Kadir Cabael'in, IŞİD'in sözde Gaziantep sorumlusu Ercan Çapkın'ın geçer nisan ayında tutuklanmasından sonra bu göreve getirildiği belirtildi.

EŞİ VE 2 ÇOCUĞU DA EVDEYDİ

Patlamanın olduğu eve giren polisler teröristin eşini ve 2 çocuğu ile karşılaştı ve emniyete götürdü. Kimsenin yaklaşmasına izin verilmeyen bölgede polisin çalışması sürüyor.

İKİNCİ PATLAMANIN OLDUĞU EVDE BOMBA ARAMASI

Terör örgütü IŞİD'in sözde Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cabael'in kendini infilak ettirdiği evde polis ekiplerinin çalışması sürüyor. Polis geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Burak Mahallesi'ndeki hücre evinin çevresine kimseyi yaklaştırmıyor.

Patlamanın ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya olay yerine gelerek İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren'den bilgi aldı. Bomba aramasının yapıldığı evde geniş çaplı tahribat oluştuğu görülürken, patlama anı da kameralara yansıdı. Hücre evinin çevresindeki güvenlik önlemleri sürüyor.

Ekleme Tarihi: 16 Eki 2016 19:21