Dünya Güncelleme Tarihi: 27 May 2024 09:00

İsrail Filistinlilerin çadırlarına saldırdı: En az 40 ölü

İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi’ndeki Refah kentine saldırısında en az 40 Filistinli öldü

filistin bebek

İsrail, Filistinlilerin Çadırlarına Saldırdı: En Az 40 Ölü

Gazze – İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi’ndeki Refah kentine düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı. Bu saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda insan yaşamını yitirdi veya yaralandı.

Uluslararası Tepki

Uluslararası toplum, İsrail'in bu saldırısını kınarken, Birleşmiş Milletler ve diğer insan hakları örgütleri, sivillerin hedef alınmasını kabul edilemez olarak nitelendirdi. BM Genel Sekreteri, sivillerin korunması gerektiğine vurgu yaparak, tarafları barışçıl çözüme davet etti.

Gazze'deki Durum

Gazze Şeridi, uzun süredir çatışmaların ve ablukanın etkisi altında. İsrail ve Filistin arasındaki gerginlik, zaman zaman şiddetli çatışmalara dönüşüyor. Bu son saldırı, bölgede yaşanan insani krizin derinleşmesine sebep oldu.

Ölü ve Yaralı Sayısı

Saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağlık yetkilileri, yaralıların çoğunun durumunun kritik olduğunu belirtti.

BM ve İnsan Hakları Örgütlerinin Çağrısı

Birleşmiş Milletler ve çeşitli insan hakları örgütleri, İsrail'e sivillere yönelik saldırılarını durdurma çağrısında bulundu. Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıları durdurma kararı olmasına rağmen, bölgede devam eden şiddet olayları, insani yardım kuruluşlarının çalışmalarını da olumsuz etkiliyor.

Ekleme Tarihi: 27 May 2024 09:00