Motosiklet Güncelleme Tarihi: 25 Eki 2016 23:47

İstanbul'da günde 4 motosiklet çalınıyor, polis ilgisiz

Hırsızlar motosiklet sahiplerini canından bezdirdi. Polisin hırsızlık olaylarına ilgisizliği nedeniyle motosiklet sahipleri sosyal medyada kurdukları gruplarla çalınan araçlarının peşine düşüyor.

İstanbul'da günde 4 motosiklet çalınıyor, polis ilgisiz
Günde 4 motosikletin çalındığı İstanbul’da hırsızlar motorları parçalayarak satıyor.
 
İSTANBUL’da her geçen gün artan motosiklet hırsızlıkları, motosikletçileri canından bezdirdi. Polisin ilgisizliğinden yakınan motosiklet sahipleri, sosyal medyada kurdukları gruplarla motosikletlerini kendileri aramaya başladı. 
 
Kardelen Yalçın da yüzlerce mağdurdan sadece biri. Bankadan çektiği 17 bin TL’lik krediyle mayıs ayında satın aldığı Kawasaki Ninja 300 marka motosikleti, Kadıköy’deki evinin otoparkından çalındı. Karakola başvurdu ancak motosikleti bir türlü bulunamadı. BİMER’e (Başbakanlık İletişim Merkezi) ve CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) başvuruda bulundu. Çalıntı motosikletlerin bulunması için imza kampanyası düzenledi, 700 imza topladı ancak hiçbir sonuca ulaşamadı. Kardelen Yalçın ve motosikleti çalınan yüzlerce kişi, internet üzerinden kurdukları grup aracılığıyla motosikletlerini aramaya başladı. 
 
MOTOSİKLET SAHİBİNİ 1 HAFTA TAKİP EDİYORLAR

Kardelen Yalçın bu süreçte yaşananları şöyle anlattı: “Grubu kurduktan sonra yüzlerce kişi üye oldu. 18 Mayıs’tan sonra İstanbul’da 300’ü aşkın motosiklet çalındı. Hepsinin de ortak yönleri var. Motosikletinizi nereye koyarsanız koyun çalabiliyorlar. Motosiklet sahiplerini 1 hafta takip ediyorlar. Saat kaçta geliyorsunuz, kaçta çıkıyorsunuz biliyorlar. Motosikleti çalınan herkesin bir takip edilme hikayesi var. Hırsızları yakalamak için birkaç kez tuzak kurduk. Kilitli olmayan motosikletin yanına bile yaklaşan olmadı. Nerede hangi motosiklet olduğunu biliyorlar. Çalınan motosikleti parça parça internet üzerinden satıyorlar. Faturasız yedek parça her yerde var. Yeni motosikletleri evraksız diye internet üzerinden bütün olarak sattıkları da oluyor. Rahatça satıyorlar. Bu bir sektör olmuş.”
 
“Plakasız ya da plakası kapalı motosikletler her gün trafikte dolaşıyor. Bu motosikletlerle kimse ilgilenmiyor. Bunlar kontrol edilse bir çok çalıntı motosiklet bulunabilir” diyen Yalçın sözlerine şöyle devam etti: “Çalınan motosikletlerin nerede oldukları belli değil. Terör eylemlerinden kullanılmaları bile söz konusu. En son Yenibosna’daki saldırıda bir motosiklet kullanılmıştı. Plakasız motosikletlerle kimse ilgilenmiyor. Belki bomba taşıyor olabilirler.”
 
İŞTE BÖYLE ÇALIYORLAR

Motosiklet hırsızları çalacakları aracın yanına motosikletle gidiyor. Bu sırada çoğunlukla başlarında kaskları bulunuyor. Bu da tanınmamalarına yarıyor. Motosiklette halat kilit ya da fren mekanizmasına takılan bir kilit yoksa hırsızların motosikleti götürmesi 15 saniye alıyor. Hırsızlar motosikletin gidon kilidini zorlayarak kırıyor. Hırsızlardan biri çalınacak motosiklete biniyor. Arkadan diğer motosikletle gelen hırsız öndeki çalışmayan motoru itiyor. Motosikletleri bu yolla kilometrelerce götürüyorlar. Yetkililer, mutlaka fazladan kilit takılması konusunda motosikletseverleri uyarıyor.

Ekleme Tarihi: 25 Eki 2016 23:47