Dünya Güncelleme Tarihi: 19 Ağu 2016 11:13

İstanbul'da öldürülen mafya babasını, Azerbaycan'da 25 bin kişi karşıladı

Azerbaycan vatandaşı olan ünlü mafya babası Rovshan Caniyev, Beşiktaş'ta kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Olay yerinde 65 boş kovan bulundu. Cenazeyi Azerbaycan'da 25 bin kişi karşıladı.

İstanbul'da öldürülen mafya babasını, Azerbaycan'da 25 bin kişi karşıladı
İstanbul'da önceki gece lüks bir cipe düzenlenen silahlı saldırıda, Azerbaycan vatandaşı olan ünlü mafya babası Rovshan Caniyev (Lenkeranski) ağır yaralandı, kaldırıldığı hastanede şoförüyle birlikte hayatını kaybetti. Mafya babasının cenazesi dün gece saatlerinde Azerbaycanlı iş adamı Mubariz Mansimova'ya ait özel uçakla memleketi Lenkaran şehrine getirildi. Getirilen cenazeyi 25 bine yakın kişi havalimanında karşıladı. Cenazeyi karşılayan kişiler, "Allahu Ekber" sesleriyle evine kadar cenazeye eşlik etti.



OLAY YERİNDE 65 BOŞ KOVAN

Rakiplerinin başına tam 5 milyon dolar ödül koyduğu 'Hayalet' lakaplı Rus mafya babası Rovshan Caniyev (Lenkeranski), Beşiktaş'ta otel çıkışında açılan çapraz ateşle öldürüldü.


Saldırı dün sabah, Beşiktaş'ta lüks bir otel çıkışında gerçekleştirildi. Caniyev'in de içinde bulunduğu Azerbaycan plakalı cip, çarpraz ateşe alındı. Saldırganlara tabancalarıyla karşı ateş açsalar da, Rovshan Caniyev ve şoförü, ağır yaralandı. Saldırı sonrası çapraz ateşi açan iki kişi silahlarıyla kaçarken olay yerinde 65 boş mermi kovanı bulundu.



SUSTURUCULU 'UZİ'

Polis olay yerinde, Caniyev'e ait İsrail yapımı Uzi marka susturuculu otomatik bir silah ile bir tabanca buldu. Florance Nightingale Hastanesi'ne kaldırılan Caniyev vücuduna isabet eden 5 kurşunla ölürken, ağır yaralı şoförün durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı. Saldırıya anında cipte bulunan ve kaçan uluslararası nakliyat şirketi sahibi, Azerbaycan'da otelleri bulunan iş adamı Tahir Can da yakalanarak sorguya alındı.

RUS MAFYASI BAŞINA 5 MİLYON DOLAR ÖDÜL KOYDU

İtalya'da da otomobil hırsızlığından Interpol tarafından aranan Caniyev, 16 Ocak 2013'de Rusya'nın son 'gerçek mafya babası' olarak kabul edilen "Ded Hasan" lakaplı Kürt asıllı Aslan Usoyan'un ölümünden sorumlu tutuluyordu. Cinayetin ardından İstanbul'a kaçan Caniyev için Rus mafyası özel bir ekip kurdu ve başına 5 milyon dolar ödül koydu.

BABASININ KATİLİNİ MAHKEME SALONUNDA ÖLDÜRDÜ

İlk kez 1996'da suç işleyen Rovshan Caniyev, babasının katilini, mahkeme salonunda öldürdü, 2001 yılında serbest kaldı. Adı birçok cinayete karışan Caniyev'in 2013 şubatında Türkiye'de öldürüldüğü öne sürülmüş, bir Rus güvenlik yetkilisi, "Mafyanın yarısı öldüğünü doğruluyor, diğer yarısı onun için başlatılan insan avını durdurmak için öldüğü dedikodusu çıkarttığını konuşuyor" iddiasında bulunmuştu. Caniyev, o günden sonra sır oldu ve 'Hayalet' olarak anılmaya başlandı.

Ekleme Tarihi: 19 Ağu 2016 11:13