Yerel Güncelleme Tarihi: 4 Oca 2024 13:00

İstanbul taksicileri zamma doymuyor: İndi Bindi 120 TL olsun

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 8 Ocak'ta planlanan UKOME Toplantısı öncesinde İstanbul'da taksicilerin zam istediğini duyurdu.

Taksi

İstanbul Taksicileri Zam Talebinde Bulunuyor: 'İndi-bindi 120 TL Olsun'

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 8 Ocak'ta gerçekleştirilmesi planlanan UKOME Toplantısı öncesinde İstanbul'da taksicilerin zam talebi hakkında açıklamalarda bulundu. İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantısı'nın 8 Ocak'ta gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu

Eyüp Aksu, "Haftaya Pazartesi yani Ocak ayının 8'inde UKOME toplantısı var. Biz İstanbul Taksiciler Esnaf Odası olarak İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Ulaşım Daire Başkanlığı'na en az yüzde 65 oranında taksi ve taksi dolmuş ücret tarifelerine zam yapılmasını talep ettik" dedi.

Zam Talepleri ve Gerekçeleri:

  • Yıllık enflasyon, değerleme oranı ve asgari ücret zamları göz önüne alındığında, taksicilerin maliyetleri arttı.
  • Araç giderleri, parça, işçilik, yakıt gibi sürekli giderlerde yüzde 100'ün üzerinde artış yaşandı.
  • İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, taksi ücretlerine en az yüzde 65 oranında zam talep ediyor.

Eyüp Aksu, "İndi-bindi ücreti en az 120 lira olmalı. Şu anda 70 lira, 120 lira olursa bizim için çok iyi olur. Şu anki fiyatlarla gerçekten maliyeti karşılayamıyoruz; araç fiyatı, işçilik ve yedek parçaya yüzde 100'ün üzeri zamlar yapıldı. Biz de vatandaşımızı düşünüyoruz, kaliteyi artırmamız lazım. Onun için en az yüzde 65 oranında zam almamız lazım" şeklinde konuştu.

Taksicilerin Görüşleri:

taksici

  • Taksici Okan Turan: "Zam yapılırsa işler daha düşük olur, zaten işler oldukça düşük. Bence zamma gerek yok şu an için, böyle gitmesi daha iyi."
  • Başka bir taksici: "Zam talebimiz var tabii ki, aldığımız bize yetmiyor. İndi-bindi 100 lira, açılış ücretinin 30 lira olması lazım."
  • Bir diğer taksi şoförü: "Zam talebimiz yok, her işte artık zam talebine 'dur' diyelim. Biz istersek, market de ister kasap da ister, buna bir dur diyelim."

taksici-3

Ekleme Tarihi: 4 Oca 2024 13:00