Politika Güncelleme Tarihi: 30 Oca 2024 15:00

İşte 8 başlıkta AK Parti'nin Seçim Beyannamesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda seçim beyannamesini tanıttı.

erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! İşte 8 Başlıkta AK Parti'nin Seçim Beyannamesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda seçim beyannamesini tanıttı. Beyannamenin ana teması "Gerçek Belediyecilik" olarak belirlendi. İşte beyannamede yer alan 8 başlık:

1. AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu

Vizyon, 30 yıllık birikim ve ülkenin küresel güç seviyesinin mahsulüdür. Demokrasinin ve kalkınmanın yerelden başladığına inanılarak, yerel yönetimlerin idari ve mali kapasiteleri güçlendirilmiştir.

2. Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik

Bu başlık altında, katılımcılığa odaklanan, şeffaf ve sorumlu yönetim anlayışını güçlendiren 13 temel ilkeye vurgu yapılmıştır.

3. Dirençli Şehirler

Afetlere dayanıklı, dirençli ve sağlam yerleşim yerleri kurulacak. Şehirler iklim değişikliğine uyumlu hale getirilecek, dijital teknolojilere uyum sağlanacak.

4. Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre

Bu başlık altında gençlerden yaşlılara, engellilerden kadınlara kadar toplumsal kesimlere duyarlı, kapsayıcı sosyal belediyecilik hizmetleri vurgulanmıştır. Kültüre sahip çıkılacak, çevreye duyarlı projeler desteklenecek.

5. Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri

Şehirlerin ekonomik gelişimini desteklemek, yerel istihdamı teşvik etmek, eğitim, kültür, sanat gibi etkinlikleri planlamak öncelikli hedefler arasında.

6. Huzurlu ve Toplumsal Yapı İçin Duyarlı Sosyal Belediyecilik

Gönül belediyeciliğiyle, mahalli idarelerde yeni bir hizmet standardı oluşturulacak. Sosyal belediyecilikte yenilikçi uygulamalara imza atılacak.

7. Kültür Üreten Şehirler

Kültüre sahip çıkan projeler üretilecek, çevreye duyarlı belediyeler desteklenecek. Şehirlerin tarihi mirası korunarak geleceğe taşınacak.

8. Hizmet ve Eser Belediyeciliği

Ülkemizi dünya sıralamasında hak ettiği yere çıkartma hedefine yönelik olarak, kapsamlı bir vizyon belirlenmiş. Yatırım, eser ve hizmet siyaseti ihmal edilmeyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın sonunda yaptığı konuşmada, milletin beklentilerini hayata geçirmek için çalışmaktan şeref duyduklarını belirtti. Çözüm adresinin yine kendileri olduğunu vurgulayarak, muhatabın doğrudan millet olduğunu ifade etti.

Ekleme Tarihi: 30 Oca 2024 15:00