Eğitim Güncelleme Tarihi: 15 Ara 2016 21:05

İşte okulların tatil edildiği iller!

Yoğun kar yağışı nedeniyle Elazığ, Bingöl ve Düzce'de okullar tatil edildi. Elazığ'da 7 ilçede, Bingöl'de taşımalı eğitim yapılan okullar ve Düzce'de ise iki ilçede okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

İşte okulların tatil edildiği iller!

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar 16 Aralık Cuma günü için tatil edildi. Elazığ, Bingöl ve Düzce'de valilikler kararıyla okullar tatil edilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları ve kuvvetli buzlanma nedeniyle Elazığ merkez ilçe ile Karakoçan, Palu, Kovancılar, Alacakaya, Arıcak, Maden ve Sivrice ilçelerindeki tüm okullar 16 Aralık Cuma tatil edildi.

Baskil ilçesinde ise sadece taşımalı eğitim gören öğrenciler için okulların tatil edilmesi kararlaştırıldı.

BİNGÖL

Bingöl'de de taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, merkez ilçeye bağlı belde ve köylerin yüksek kesimlerindeki kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle taşımalı olarak eğitim verilen okulların yarın tatil edildiği belirtildi.

Kent genelinde 278 köye ulaşım sağlanamıyor.

DÜZCE

Düzce'de kar yağışı nedeniyle Yığılca ve Kaynaşlı ilçelerinde tüm okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Kaymakamlıklardan yapılan açıklamalarda, bölgede akşam saatlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışının devam ettiği, olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla Yığılca ve Kaynaşlı'daki tüm okullarda eğitim öğretime 16 Aralık Cuma günü ara verildiği bildirildi.

Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Ekleme Tarihi: 15 Ara 2016 21:05