Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 29 Eyl 2016 00:50

İyi Başladı Kötü Bitti

İyi Başladı Kötü Bitti
Rüya gibi bir ilk yarı izledik. Taraftar coştukça coştu, takımda onlara ayak uydurdu. Öyle bir ilk yarı ki Dinamo Kiev ilk köşe vuruşunu 46’ıncı dakikada bulabildi. Koca bir yarıda Beşiktaş kalesine tek şut bile çekemediler.

Q7, Talisca, Tolgay üçlüsü sağ kanadı otobana çevirdiler, kaptırılan her topta Atiba Hızır gibi yetişti. Defans biraz da iş düşmemesinden dolayı sıfır hatayla oynadı.

Bu takım bu grupta harcanıyor dedik hep birlikte. Ancak ikinci yarıda işler tamamen değişti. 

Önce taraftar sustu

Dinamo ikinci yarıya 3 orta saha oyuncusu ile başlayınca Atiba ve Tolgay yetersiz kaldı. Taraftar ilk yarı yorulmuş olacak ki ikinci yarı susmayı tercih ettiler.

60’ta Talisca’nın, sonrasında Quaresma’nın kaçırdığı goller affedilir gibi değil. Her ne kadar Talisca’nın pozisyonu tartışmasız penaltı ve kalcinin kırmızı kart alması gerekse de Talisca topu kafasıyla yere sektireceğine direk kaleye vursa golü bulması işten bile değildi.

Ayrıca Q7’nin son zamanlarda harcadığı pozisyonları görünce İngiltere Premier Lig’e alışamayan Gökhan Töre dönse keşke takıma dedirtiyor.

Maçın başından itibaren Beşiktaş’ın en zayıf halkası olan Adriano ikinci yarıda da düşük performans gösterince Dinamo Kiev iyice Beşiktaş’ın üstüne gelmeye başladı.

Defansta küçük gedikler veriyor eyvah derken, olmayan bir faulden golü yedi Beşiktaş. Bu defans nasıl adam paylaşımı yapıyor? Nasıl görev dağılımı yapıyor anlayan beri gelsin.

18’lik Tsygankov tüm defansı uyutup arkada golü bulabiliyor. 87’inci dakikada Fabri’nin yaptığı kurtarış Beşiktaş için adeta hayat öpücüğü oluyordu. 

Kadro Şampiyonlar Ligi için yetersiz

Her şerde bin hayır gizlidir der büyüklerimiz. Belki de Beşiktaş’ın bu aldığı beraberlik testi kırılmadan önce gelen tokat gibidir.

Gerek oyuncular gerekse Şenol Güneş gerekli dersleri çıkartırlar ve Beşiktaş deyim yerindeyse küllerinden yeniden doğar. Ya da Beşiktaş yaşadığı bu puan kayıplarıyla ligi 3’üncü tamamlar ve UEFA Avrupa ligine kalır.

Bu kadro her ne kadar Şampiyonlar Ligi için yetersiz olsa da Avrupa Ligi için çalışır. Önümüzdeki yıllarda final hedefleyen Fikret Orman belki erken final görür belli de olmaz hani.

Ali Rıza Erbayrak
[email protected]
 

Ekleme Tarihi: 29 Eyl 2016 00:50