Politika Güncelleme Tarihi: 13 Eyl 2023 18:00

İyi Parti GİK'in yerel seçimlerle ilgili kararı açıklandı

İyi Parti GİK'in yerel seçimlerle ilgili kararı açıklandı. İYİ Parti, 2024 yerel seçimlerinde sürprizlerle geliyor.

Meral Akşener

Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel İdare Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde 81 il ve tüm ilçelerde kendi adaylarını çıkaracaklarını ifade etti.

Bu kararla birlikte İYİ Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a destek vermeyeceğini resmen açıklamış oldu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partinin bu akşam gerçekleşen Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde 81 il ve ilçelerde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıkladı.

Bu kararla birlikte İYİ Parti, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a destek vermeyeceğini de resmen ilan etmiş oldu. Ankara kulislerinde hareketlilik yaratan bu seçim kararı, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in geçmişteki açıklamalarını akıllara getirdi.

İYİ Parti Sözcüsü, "Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu desteklenecek mi?" sorusuna şu net cevabı verdi: "Bahsettiğiniz tüm kişi ve tartışmalardan bağımsız bir şekilde metni okuduğumuzda her şey çok net. İnşallah İYİ Parti yerel seçimlerin parlayan yıldızı olacak."

İYİ Parti'nin bu seçim kararıyla İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına destek vermeme kararı resmiyet kazandı. Bu seçim kararı, Meral Akşener'in daha önceki açıklamalarını akıllara getirdi.

Akşener, şu ifadeleri kullanmıştı: "Yüce Türk milletinden ve sizlerden özür diliyorum. Ben bu 2 arkadaşımızın yolunu açmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Kişisel beklentim olmadan onları destekledim. Onların yolunu kapatanlara engel olamadım. Türk milletinden, sizlerden özür diliyorum. Allah'ım şahittir ki, ne yaptıysam seçimleri kazanmak için yaptım. Keşke herkes bizler kadar fedakar, yürekli olabilseydi. Maalesef olamadılar."

Ekleme Tarihi: 13 Eyl 2023 18:00