Politika Güncelleme Tarihi: 3 Oca 2024 14:00

İYİ Parti İstanbul İl Yöneticisi Ali Kıdık istifa etti

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kıdık, partisinden istifa etti.

ali kıdık meral akşener

Ali Kıdık, İYİ Parti'den Çarpıcı İstifa Açıklamalarıyla Ayrıldı!

Son dakika haberine göre, İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kıdık, partisinden istifa etti. Kıdık, istifasını duyurduğu açıklamada, "İYİ Parti maalesef ülkemiz gerçeğinden uzaklaşarak 'muhalefete muhalefet' eden bir konuma gelmiştir" şeklinde konuştu. CHP'nin işbirliği teklifini reddeden ve yerel seçime 'hür ve müstakil' katılacağını açıklayan İYİ Parti'de istifalar devam ediyor. Son olarak İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kıdık, partiden ayrıldığını açıkladı.

"MUHALEFETE MUHALEFET EDEN BİR KONUMA GELDİ"

Ali Kıdık, istifasında şu ifadelere yer verdi:

"Gerekçelerini daha sonra açıklamak üzere bugün itibariyle İYİ Parti üyeliğimi sonlandırıyorum. İYİ Parti, ülkemiz gerçeğinden uzaklaşarak 'muhalefete muhalefet' eden bir konuma gelmiştir. Oysa ülkemizin her gün derinleşen sorunlarına çare araması ve mevcut iktidara alternatif olması gerekirken, kendi içinde yaşadığı güven sorunu sebebiyle hedefinden tamamen uzaklaşmıştır. Bugün 'Hür ve Müstakil' olarak nitelendirilen yürüyüş, masadan kalktığında gerçekleşmeliydi. Sayfalarca sebep yazabilirim.

Yedi yılı aşkın süredir verdiğimiz mücadelenin kıymetinin olmadığını görmek, daha çok dedikodunun itibar gördüğü, iç hesapların ve hesaplaşmanın ülke gerçeklerinin önüne geçmesini görmekten üzgün olduğumu ifade etmek isterim. İYİ Parti teşkilatlarına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Zira onlar, Ankara'da bulunan genel merkezden çok daha inançlılar ve çok daha fazla emek sahibi olduklarına şahidim."

Ekleme Tarihi: 3 Oca 2024 14:00