Yerel Güncelleme Tarihi: 24 Oca 2024 15:00

İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı belli oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarını sürdürerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını duyurdu.

Meral Akşener

İYİ Parti'nin Ankara Adayı: Cengiz Topel Yıldırım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarını sürdürerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını duyurdu. İstanbul adayını Buğra Kavuncu olarak açıklayan Akşener, Ankara adayının Cengiz Topel Yıldırım olduğunu öğleden sonra duyurdu.

Cengiz Topel Yıldırım, daha önce eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir dönem başdanışmanlığını yapmış ve Ankaragücü yönetiminde Melih Gökçek'e karşı mücadele vermiştir. Akşener, Cengiz Topel Yıldırım'a Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifini sunduğunu belirtti.

Adayların Duyurulması

İYİ Parti lideri Akşener, sabah saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Buğra Kavuncu olduğunu açıklamıştı. Öğleden sonra ise Ankara adaylarının Cengiz Topel Yıldırım olduğunu duyurarak seçim çalışmalarına başlamak üzere yola çıkacaklarını ifade etti.

Cengiz Topel Yıldırım

Cengiz Topel Yıldırım'ın Profili

Cengiz Topel Yıldırım, 1964 Nevşehir Kozaklı doğumlu olmasına rağmen tüm yaşamını Ankara'da sürdürmüştür. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. Ankaragücü yönetimindeki çalışmaları ve Melih Gökçek'e karşı kazandığı yönetimle dikkat çekmiştir. Ayrıca, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığını yapmış ve uzun süre İç Anadolu bölgesinde yerel siyasetle ilgilenmiştir. İşadamı kimliğiyle de bilinen Yıldırım, genel siyasete değil, yerel siyasete odaklandığını sıkça ifade etmiştir.

Adayların İlk Açıklamaları

Cengiz Topel Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada, "Biz hazırız, Ankara hazır. Siz de hazırsanız başlıyoruz. Ankara için Bismillah diyerek yola çıkıyoruz." ifadelerini kullanmıştır.

İYİ Parti lideri Akşener, Topel'e ABB Başkan adaylığı ve belediye başkanlığı teklifini sunduğunu belirterek, "Kazanmak üzere bugünden itibaren yola çıkıyor. Aramıza hoş geldiniz" dedi.

Ekleme Tarihi: 24 Oca 2024 15:00