Politika Güncelleme Tarihi: 30 Oca 2024 19:00

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan Can Atalay açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Kürşat Zorlu

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: "Hukuk Devleti İlkeleri Açıkça İhlal Edildi"

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Zorlu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Türk yargı sisteminde iki başlılık yaratan bu kararın verilmesi ve kararın da millet iradesinin tecelligahı olan TBMM'de okunmasıyla birlikte hukuk devleti ilkeleri açıkça ihlal edilmiştir." dedi.

Zorlu, açıklamasına devam ederek, "Anayasal hakların kullanılmasını temin etmek görev ve sorumluluğunu taşıyan siyasi iktidarın bu anlayışıyla başta Hatay halkı olmak üzere milli irade hiçe sayılmıştır." ifadelerini kullandı. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatan Zorlu, "İYİ Parti olarak tüm farklılıklarımıza rağmen her bir vatandaşımız için hukuk ve demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız." şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi: 30 Oca 2024 19:00